(video) Zinaida Greceanîi despre cheltuielile pentru miting: „Nu contează banii, contează atitudinea”

Zinaida Greceanîi, lidera PSRM, neagă că partidul ar fi adus în mod organizat oameni la marșul de 1 mai, pentru a marca Ziua Internațională a Muncii. Aceasta susține însă că partidul a oferit transport gratuit pentru persoanele care și-au manifestat dorința de a participa la manifestație. Președinta socialiștilor a refuzat să spună cât a costat organizarea evenimentului și a declarat că sumele de bani le cunosc organizatorii propriu-ziși, iar informația poate fi aflată la oficiul partidului. Totodată, aceasta s-a arătat revoltată de întrebări, replicând că nu totul de măsoară în bani și că atitudinea oamenilor este cea care contează.

„Bine, noi am adus, le-am oferit oamenilor, celor care au vrut să vină. lar cei care au vrut să vină, acelora le-am oferit transport. Este un lucru absolut normal”, a declarat lidera PSRM, Zinaida Greceanîi, abordată de ZdG. Despre faptul că transportul a fost plătit de PSRM a recunoscut și președintele țării, Igor Dodon, care, asemeni, fostei sale colege de partid, a refuzat să vorbească despre cheltuielile suportate de PSRM pentru a aduce un număr impunător de participanți la miting.

„Nu contează banii, contează atitudinea oamenilor, nu tot se măsoară în bani. Iată, voi, jurnaliștii, aveți cumva o atitudine diferită. Cât costă? Costă omenia. Costă atitudine oamenilor care au vrut să vină la această sărbătoare”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Îmbrăcați în tricouri roșii și cu steagurile roșii ale Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) în mâini, mii de persoane au mers în marș pe principala arteră a orașului până în fața Parlamentului, acolo unde a fost instalată o scenă de pe care liderii formațiunii au rostit discursuri politice, au lansat mesaje politice și au făcut agitație electorală în favoarea candidaților PSRM la fotoliul de primar al Chișinăului și cel de primar al mun. Bălți. Astfel a fost marcată Ziua internaţională a solidarităţii oamenilor muncii de șeful statului și PSRM, partid pe care l-a condus până a accede la șefia țării.

Abordați, unii dintre participanții la eveniment au declarat că au venit la Chișinău din propria dorință și că și-au achitat din surse financiare proprii costurile de deplasare, alții însă au recunoscut că au fost aduși organizat cu autobuze și microbuze de către primari sau membrii PSRM, iar transportul le-a fost oferit gratis. Totodată, în timp ce o parte din persoanele abordate au declarat că este o tradiție să participe în fiecare an de 1 mai la acest eveniment, pentru a sărbători Ziua Muncii, alții au declarat că scopul prezenții lor este să ceară  salarii și pensii mai mari, să schimbe clasa politică aflată la guvernare și să transforme R. Moldova într-o republică prezidențială. La manifestație a participat și un număr foarte mare de copii, care asemeni maturilor, au îmbrăcat haine de partid și purtat steagurile PSRM. Mulți dintre aceștia au evitat să spună cu cine au venit și dacă părinții și-au dat acordul.

Citiți și

(video) Deputata Hrenova răspunde doar în rusă, pentru că a vorbi limba română înseamnă a încălca Constituția

(video) Igor Dodon recunoaște că PSRM a organizat și plătit transportul pentru a aduce participanții la marș

(foto) Discursuri electorale și simbolică de partid în centrul capitalei, de Ziua Internațională a Muncii


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. Traian Harașosfetiuc

  INERȚIA MINȚII MOLDOVEANULUI

  Avem profesoare de limba română, ca mama monstrului mancurt prorus Dodon? Rezultatul acestui fapt este existența a însuși monstrului mancurt prorus Dodon și toată hărmălaia, care se ține din urma lui. Fostul martor al lui Iegova Zina Carabina este un caz aparte și necesită asistență medicală de specialitate. Din puct de vedere bolșevic, totul este în regulă. Părinții au fost martori ai lui Iegova, statul sovietic i-a pedepsit cu surghiunul în Siberia, și-a executat pedeapsa împreună cu părinții, acum îi “fericește” pe moldoveni, zâmbind ca păpădia la masă cu rechinul imperialismului rus Putin. La moldovenii noștri asta este în firea lucrurilor.

  Avem “academicieni” în ghilimele, de doi bani, ca septuagenarul Nicolae Dabija (Ciobanu), care acum se preface mort în popușoi? Și cine i-a permis unui astfel de “academician” să devină idolul profesorilor pensionari? Noi, moldovenii, cine alții? Rezultatul acestui fapt moldovenesc este sistemul de vot mixt, care a fost promulgat cu contribuția teoretică de “academician” anume cu scopul de a ne mai ține câteva zeci de ani în mregele sistemului oligarhic și autocrat Plahotniuk. De ce un popor are nevoie de academicieni? Pentru ca în timpuri de răstriște, când politicienii potlogari vor să-l captureze, aceștea, academicienii, în fruntea intelectualității șă tragă alarma și să împiedice acest lucru.
  Septuagenarul “academician” Nicolae Dabija (Ciobanu) s-a aliat cu politicienii potlogari, vândându-se cu tot cu măruntaie “răului din umbră” și astfel vândându-ne și pe noi, moldovenii.

  Și cum totuși că un fleac absolut, ca piticul bărbos și minciunos Iura Roșca ne-a ținut peste zece ani în îmbrățișarea moșneagului marasmatic bolșevic expirat Voronin? De ce ne-am dezmeticit și ne-am revenit atât de greu, pentru ca imediat să fim capturați de “Miciurin cu mere otrăvite”, oligarhul uzurpator și fățarnic Plahotniuk? Și oare ne-am revenit cu totul? Ce se întâmplă cu mințile noastre moldovenești? Avem anumite probleme? Avem nevoie de idoli? Avem nevoie de stăpâni? Nu putem trăi fără a fi capturați de cineva?

  Acum cu “academicianul” septuagenar Nicolae Dabija (Ciobanu), “profesorul” coadă de topor Petru Bogatu și alți septuagenari “încurcă lume” flămânzi și îndobitociți ca Nicolae Negru, ne-am trezit că trăim într-o țară capturată pe cale să-și “cimenteze” un nou idol, în persoana oligarhului fățarnic și minciunos Plahotniuk. Un Iura Roșca nou, adaptat noilor condiții, care când are nevoie o face pe proeuropeanul, se lasă chiar promulgat unionist, dar are dorință tot mai mare de a captura totul, de a domina tot ce mișcă în țară cu dobitocenii de-al de Valentina Buliga. Oligarhul fățarnic și minciunos Plahotniuk nu se sinchisește câtuși de puțin să-i asigure protecția juridică escrocului Ilan Șor, care a furat 2,9 miliarde de dolari de la moldoveni. Așa lucruri printre afaceriști și șmecheri
  niciodată nu se fac degeaba. Și acum numai să ne imaginăm ce scandal monstru va urma, dacă totuși escrocul Ilan Șor va trebui să facă cunoștință cu pușcăria, ceea ce după părerea mea este extrem de puțin probabil.

  Mai mulți ani în urmă, pe când deja piticul trădător și minciunos Iura Roșca, ca “politician” se transformase în cadavru politic, fiind păduchele de piele preferat în izmenele puturoase ale lui Dughin, l-am întâlnit pe un fost mare fan al piticului trădător și minciunos Iura Roșca. Deși la vedere părea un om inteligent de statură mică cu bărbuță îngrijită, dar de “turmentarea” Iura Roșca, încă nu scăpase. Inerția și încăpățânarea unora dintre moldovenii noștri într-adevăr chiar n-are margini. Părea, că timpul s-a oprit în loc și-n parcul cela, Alunelul, n-o să se mai schimbe nimic niciodată. Moldoveanul meu părea o mumie din timpurile piticului trădător și minciunos Iura Roșca, care nu se supune trecerii timpului.

  Dă Doamne, mintea moldoveanului cea de pe urmă! Și dă-ne Doamne, măcar o singură dată minte, fără inerție! S-o pornim așa ușor, ca o mașină japoneză, fie și fără frână, că ne-am săturat, cât tot frânăm. Dacă l-om chiflici pe oligarh mare pagubă n-o fi! Să fim liberi, democrați și deștepți, că “frâne” am tot fost îndeajuns!

  *** 02.05.2018

 2. Gheorghe

  1 Mai este sărbătoarea muncii. Chișinăul este municipiu.
  De ce organizează mitingul Partidul Socialiștilor republican?
  Unde este primăria!?

  Sindicatul trebuie să organizeze atfel de manifestații!
  De unde apare ca mare organizator Partidul Socialist?

  Fățărnicie și lipsă de cinste și stimă personală o face pe
  dna Grecianîi mai întâi să nege faptul, iar mai târziu să zică:
  „Bine, noi am adus, le-am oferit oamenilor transport.
  Este un lucru absolut normal”

  De ce nu le-ați oferit și mici cu bere!?
  Că tare mai vroiau mulți! Ar fi fost și mai normal!

  Dar, numai culoare roșie, ce se crede că le-ar fi făcut participanților
  și bună dispoziție! (Pânză roșie în fața taurului!)

  O, da, asta costă!? Pare ceva anormal!?
  Cât costă!?
  „Costă omenia. Costă atitudinea oamenilor care au vrut să vină la această sărbătoare”, a declarat Zinaida Greceanîi.
  Se vede că și omenia are preț, costă, dacă ai transpot “gratis”!!
  Ha!!

  Pe când majoritatea oamenilor apți de muncă nu-și găsesc o ocupație cu un salariu demn,
  liderii partidului politic rostesc discursuri politice, fac agitație electorală în favoarea candidaților PS pt primar al Chișinăului și cel al mun. Bălți!
  Slavă muncii!!

  Se vede că socialiștii încă nu s-au lipsit de aerele lor de comună și de pompozitatea falsă a bandiților de bolșevici și de debilizarea oamenilor în masă!

 3. ivancelgroaznic

  „Nu contează banii,” Pai bunintseles ca nu conteaza, daca nus munciti! Ca banu se cistiga cu sudore nu cu batut din palme la miting bolsheviko-dodonist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *