VIDEO/ Voie bună și proteste în PMAN: „Suntem calmi și nu ne deranjează nimic”

Colective artistice din mai multe localități ale țării au evoluat astăzi pe scena Palatului Național „Nicolae Sulac” în cadrul concertului festiv dedicat Zilei Independenței, organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Înainte de a ajunge la Palat însă, ansamblurile artistice au trecut prin Piața Marii Adunări Naționale, în momentul în care protestatarii erau ținuți după cordoane de polițiști. În timp ce protestatarii scandau mesaje împotriva guvernului, membrii ansamblurilor artistice au delcarat că nu sunt deranjați și că R. Moldova este o țară independentă.

La 27 august 2018, R. Moldova marchează 27 de ani de la proclamarea independenței. De la primele ore ale dimineții forțele de ordine au evacuat protestatarii din fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt și au limitat accesul în zonă. Protestatarii au fost izolați de cordoane ale poliției pentru ca să nu împiedice oficialii și demnitarii de stat să depună flori la monumentului lui Ștefan cel Mare.

Șeful statului, premierul și președintele Parlamentului au refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor și au fugit, la propriu, de presă. Exemplul acestora a fost urmat de miniștri și deputați.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *