VIDEO/ Vizită oficială la Bălți: Ambasadorul Japoniei în R. Moldova vorbește româna, primarul orașului – rusa

La 13 iulie, Ambasadorul Japoniei la Chişinău Masanobu Yoshii, însoțit de reprezentanții corpului diplomatic, a efectuat o vizită de lucru la Bălți. Discursul reprezentantului japonez a fost rostit în română și tradus primarului Nicolai Grigorișin care a vorbit doar în limbă rusă.

În cadrul vizitei, ambasadorul însoțit de către reprezentanții corpului diplomatic s-a întîlinit la sediul primăriei cu oficialii de la Bălți: Nicolae Grigorișin, primar al municipiului Bălți, Ghenadie Șmulischii, viceprimar al municipiului;Tatiana Dubițkaia, șef Direcție Învățământ, Tineret și Sport și Nadejda Pleșca, directoarea instituției preșcolare nr.12 specializată pentru copiii cu deficiențe de vedere din municipiul Bălți.

Nicolae Grigorișin i-a mulțumit Ambasadorului Masanobu Yoshii pentru vizita oficială și contribuția financiară în valoare de 84 mii de dolari americani, în scopul dezvoltării infrastructurii și dotării cu echipament medical a instituției preșcolare nr.12. Mesajul primarului a fost în limba rusă, fapt pentru care a fost tradus ambasadorului, care le-a vorbit în limba de stat.

Masanobu Yoshii a concretizat că reprezentanții Guverului Japoniei intenționează să investească în asigurarea condițiilor favorabile pentru dezvoltarea antreprenoriatului. Ambasadorul a oferit drept exemplu companiile japoneze care dispun de experiență în investițiile din străinătate și deschid mii de locuri de muncă.

Masanobu Yoshii este primul ambasador care reprezintă Japonia în R. Moldova. Reprezentantul diplomatic japonez și-a început activitatea la 25 august 2016 afirmând că  Titlul de Excelență este nou pentru el  și a fost acreditat ambasador pentru prima dată anume în R. Moldova.

Nicolae Grigorișin, ex-candidat din partea „Partidului Nostru” a câștigat alegerile locale din mun. Bălți din primul tur cu 62% din voturi.

Actualul primar s-a născut în anul 1971 în mun. Bălți, are studii în domeniul militar și a activat ca funcționar în primăria din Bălți din 2015.

Sursa foto: bălți.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *