VIDEO/ PDM cheamă partidele care au acces în Parlament la masa de negocieri

Liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, ales deputat pe circumscripția nr. 17, propune partidelor și candidaților independenți care acced în Parlament să se așeze la masa de nocieri cu formațiunea pe care o conduce.

„Acum, o spun cu toată fermitatea, PD este gata să înceapă negocierile cu partidele și independenții care trec în Parlament, pentru a le oferi cetățenilor o majoritate parlamentară și un guvern funcțional, astfel încât să putem începe împreună îndeplinirea angajamentelor asumate față de cetățeni. Noi ne dorim ca prima discuție să o avem chiar zilele acestea, așa cum este firesc și, desigur, sperăm ca această întâlnire să fie cât mai productivă”, a declarat Plahotniuc. Potrivit acestuia, calculele preliminare arată că PSRM obține 33 de mandate, PDM -31 de mandate, blocul ACUM – 27 de mandate, Partidul „Șor” – 7 mandate, iar candidații independenți – 3 mandate.

După procesarea a 99,25% din procesele verbale, PSRM obține până la această oră un rezultat de 31,26% pe circumscripția națională, urmat de PDM – 23,87% și Blocul ACUM, cu 23,78%. Pe locul patru se plasează Partidul Șor cu 8,36% din voturi.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

 1. Lider Moldovan

  Talpa Iadului de Moldova, Vladimir Plahotniuc, ales deputat pe circumscripția nr. 17, propune partidelor și candidaților independenți, care acced în Parlament să se așeze la masa de “negocieri” cu formațiunea pe care o conduce.

  Poftim la masă, băieți! O să vă “înfulec” pe toți, dar la rând. Vom începe cu Andrei Năstase, că-i mai durdului și se hrănește cu fructe de mare. Deși conține, cam mult mercur, dar are și multe minerale. Apoi va urma Maia Sandu. Deși-i cam slăbănoagă, dar o facem plăcintă cu strudel la desert. Că nu vrea să prietenească cu mine și-i prea cârcotașă!

  Poftim, poftim, la masă! Ce? Așteptați să vă împingă din urmă Frederika Mogherini? Mai devreme sau mai târziu, dar tot vă pap eu! Din Filat, Voronin, Gheaghea și nepotu-netotu, ați văzut cea rămas?

 2. Reporter

  REA POZIȚIE, PENTRU OPOZIȚIE!

  Mai pe scurt, opoziția poate să aleagă. Ori se așează la masa de negocieri, colaborează și căștigă o perioadă de respiro, înainte de a fi pusă la dubală, ori nu se așează la masa de negocieri, nu colaborează și sunt puși imediat la dubală.

  Maia Sandu pentru închiderea școlilor și colaborare cu Filat, iar Andrei Năstase pentru asociere criminală cu Țopii. Așa, că opoziția alege, ca boierii cei mari. Dacă știau ei cei așteaptă fugeau de rupeau pământul și se oploșeau undeva peste hotare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *