Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ La întrunire de partid…

VIDEO La întrunire de partid cu mașinile de serviciu. Cum (nu) explică trei președinți de raioane

Trei mașini cu numere de înmatriculare ale administrației publice au fost surprinse duminică, 2 iunie, la complexul etno-cultural Vatra, acolo unde Partidul Democrat din Moldova a organizat un eveniment distractiv pentru echipa de tineret.

Într-un răspuns pentru ZdG, Guvernul a confirmat că mașinile respective sunt proprietate a statului și sunt repartizate consiliilor raionale Criuleni, Edineț și Briceni.

Contactat, președintele raionului Briceni, democratul Mihail Gnatiuc, s-a arătat indignat de faptul că deținem informația privind deplasarea sa la întrunirea de partid cu automobilul de serviciu. După ce l-am anunțat că există imagini video, acesta a replicat, în limba rusă: „Dacă există fotografii, adresați-vă la organele responsabile pentru a mă trage la răspundere”. Acesta a refuzat să spună de ce a folosit automobilul de serviciu pentru deplasarea, în interes personal, la un eveniment de partid.

Președintele raionului Edineț, Iurii Garas, a invocat că este la o ședință, atunci când l-am anunțat că este telefonat de ZdG.

Ion Țurcan, președintele raionului Criuleni

Într-o ședință s-ar fi aflat și președintele raionului Criuleni, Ion Țurcan, la momentul în care a fost contactat de ZdG.

Am transmis secretarelor consiliilor raionale Edineț și Criuleni datele de contact ale reporterului ZdG, cu solicitarea de a fi informați când președinții vor fi disponibili pentru a răspunde la câteva întrebări. Până la acest moment nu am primit niciun răspuns.

Pe 2 iunie, cu câteva zile înainte de manifestațiile în masă anunțate între 5-9 iunie, PDM a organizat o întrunire cu tineretul democrat la complexul etno-cultural Vatra.

Evenimentul, la care organizatorii susțin că au participat șapte mii de persoane, a fost supravegheat de poliție, inclusiv de șeful Inspectoratului Național de Patrulare, iar accesul presei la eveniment a fost interzis de reprezentanții Serviciului Protecție și Pază de Stat.

PDM a negat că la întrunire s-a discutat despre organizarea mitingului din centrul Chișinăului la care ar putea să participe 50 de mii de persoane, în zonă însă au fost surprinși mai mulți președinți de raioane și primari democrați.

Din imaginile pubicate pe rețelele sociale de către participanții la eveniment denotă că au fost prezenți la întrunirea PDM șeful partidului, Vladimir Plahotniuc, vicepreședintele PDM și prim-ministrul Pavel Filip, secretarul general al formațiunii și deputatul Constantin Botnari, dar și alți deputați PDM.