VIDEO/ Cum răspunde Radu, rugată să numească trei obiective asumate de Minister în fața cetățenilor la început de 2018

Ziarul de Gardă a întrebat-o proaspăta ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ce a făcut-o să-și schimbe părerea și să accepte o funcție din partea PDM, de ce cetățenii ar trebui să creadă că reprezintă interesele lor și nu ale partidului care a promovat-o și care sunt obiectivele pe care instituția la conducerea căreia a venit și le-a asumat în fața cetățenilor la început de 2018. 

În cadrul unei conferințe de presă, susținute la 20 mai, la scurt timp după încheierea primului tur al scrutinului, Silvia Radu a negat, fiind întrebată dacă a primit vreo propunere din partea Guvernului Filip. Silvia Radu a răspuns jurnaliștilor și că nu va accepta o astfel de propunere nici pe viitor. Întrebată acum, aceasta a declarat că a acceptat funcția, după că ce „a fost chemată” de premierul Pavel Filip la discuții.

Solicitată să numească cel puțin trei obiective asumate de instituția la conducerea căreia a ajuns în Planul de acțiuni ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru 2018, Silvia Radu nu a putut să le enunțe.

În campania electorală pentru alegerea primarului general al mun. Chișinău, Silvia Radu declara că nu are în spate niciun partid politic și reprezintă interesele cetățenilor, pe când contracandidații săi, promovați de formațiunile politice, nu ar face decât interesele politice și s-ar ocupa de cele ale populație. Întrebată de reporterul ZdG, de ce trebuie să credem astăzi, când are sprijinul PDM, că reprezintă interesele cetățenilor și nu ale formațiunii care a propus-o în funcție, Silvia Radu nu a avut un răspuns exact și a invocat că ea nu este membră de partid.

Silvia Radu nu a putut oferi un răspuns explicit nici la întrebarea dacă a discutat cu conducerea PDM despre motivele pentru care a fost promovată intens de holdingul media al formațiunii în timpul aflării sale la Primăria mun. Chișinău și în campania electorală.

Marți, 25 septembrie, la o săptămână din data când PDM a anunțat candidaturile noilor miniștri, Silvia Radu a fost numită în funcția de ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar Nicolae Cibuc a fost numit ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Decretele au fost semnate de președintele Parlamentului, Andrian Candu, care a exercitat funcția de șef al statului, după ce Curtea Constituțională l-a suspendat din funcție pe Igor Dodon în privința exercitării atribuțiilor în privința numirii celor doi miniștri.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *