Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Ce spunea Silvia Radu…

VIDEO Ce spunea Silvia Radu acum patru luni despre o eventuală funcție în Guvernul Filip

Silvia Radu, candidatura PDM la funcția de ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, și-a schimbat declarațiile la patru luni după ce și-a încheiat participarea în competiția electorală pentru fotoliul de primar general al mun. Chișinău. 

În cadrul unei conferințe de presă, susținute la 20 mai, la scurt timp după încheierea primului tur al scrutinului, Silvia Radu susținea că odată cu finalizarea campaniei revine la activitățile sale de până la preluarea mandatului de primar și că este prematur să facă declarații privind proiectele de viitor.

În aceeași conferință, aceasta a negat fiind întrebată dacă a primit vreo propunere din partea Guvernului Filip. Silvia Radu a răspuns jurnaliștilor și că nu va accepta o astfel de propunere nici pe viitor.

Reporter TV8: – Ați avut vreo propunere din partea guvernului Filip pentru o funcție în actualul guvern?
Silvia Radu: – Nu.
Reporter TV8 – Dar ați accepta-o?
Silvia Radu: – Nu.

La patru luni de la declarațiile respective, Silvia Radu este desemnată drept candidatură la șefia Ministerului Sănătății, Muncii și Proteciei Sociale de către președintele PDM, Vladimir Plahotniuc.

Apelată de ZdG, Silvia Radu nu a răspuns la telefon. Am transmis acesteia și un mesaj cu precizarea că dorim să discutăm despre desemnarea sa la funcția de ministru, dar nu am primit vreun răspuns până la acest moment.

Pe pagina sa de Facebook, noua candidatuă PDM ca scris că a acceptat funcția deoarece proiectul care i-a fost prezentat „presupune o abordare de management instituțional dinamic”.

În cadrul briefingului din 18 septembrie 2018 al Partidului Democrat, Silvia Radu a fost propusă pentru funcția de ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar Nicolae Ciubuc în funcția de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.