Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Usatîi a fost atenționat de…

Usatîi a fost atenționat de ministrul Mediului

Renato Usatîi, liderul Partidul Nostru, a primit o scrisoare trimisă de Valeriu Munteanu, ministrul Mediului, prin care este anunțat că va fi amendat în cazul în care va arde pneuri în Piața Marii Adunări Naționale.

3244991„În contextul declarațiilor dvs privind intenția de a arde pneuri în PMAN, vă aducem la cunoștință că poluarea mediului se sancționează cu o amendă de la 40 la 60 de unități convenționale (800—1200 de lei) aplicată persoanei fizice, cu amendă de 350—500 de unități convenționale (7000—10.000 de lei) aplicată persoanei juridice cu sau fără privarea de dreptul de a desfășura o anumită activitate pe un termen de la șase luni la un an”, este menționat în scrisoarea trimisă de ministrul Mediului, care consideră că „activităţile, rivalităţile şi obiectivele politice nu trebuie să dăuneze mediului sau sănătăţii cetăţenilor”.

Amintim că în urmă cu câteva zile, Renato Usatîi a anunțat că va susține acțiunile de protest din 24 aprilie 2016:

„Rog pe toți să aducă anvelope la protest. Cine va aduce anvelope la protest, va primi 150-200 de lei. Oamenii vor avea nevoie pe ce să se așeze, iar în cazul în care protestul va continua noaptea vom avea cu ce să ne încălzim. Imaginați-vă cât de frumos va fi, dacă în Piață vor fi 4-5 mii de anvelope.”