Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un vicepreședinte al Parlamentului a…

Un vicepreședinte al Parlamentului a anunțat că va candida independent pe o circumscripție din diasporă la alegerile din 24 februarie

Valeriu Ghilețchi, vicepreședintele Parlamentului R. Moldova a anunțat că va candida independent la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, deși reprezintă în Parlament fracțiunea Partidului Popular European din Moldova (PPEM). Ghilețchi a anunțat că a decis să candideze pe circumscripția nr. 51 – Statele Unite ale Americii și Canada.

„Am o legătură aparte cu cetățenii moldoveni din SUA, care m-au și îndemnat să candidez. La sfârșitul acestei săptămâni voi merge peste ocean să încep acest proces de colectare a semnăturilor, dar și pentru a-i informa pe toți despre intenția mea de a-i reprezenta în Parlamentul R. Moldova”, a declarat Valeriu Ghilețchi, după ce s-a prezentat la Consiliul Electoral de Circumscripție pentru a primi listele de subscripție care-i vor permite să demareze procedura de strângere a semnăturilor.

Pentru a fi înregistrat în cursă, Valeriu Ghilețchi trebuie să adune între 500 și 1000 de semnături.

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că astăzi, 26 decembrie 2018, începe desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova. Documentele pentru înregistrarea candidaţilor la funcția de deputat în circumscripția națională se vor depune, din partea solicitanților colectivi, în ziua de miercuri, 26 decembrie 2018 în intervalul orar 10.00 – 16.00, iar în ziua de joi, 27 decembrie în intervalul orar 9.00 – 16.00 în două etape, anunță CEC, într-un comunicat de presă.