Ultimul lucru pe care l-a făcut Valeriu Munteanu în calitate de ministru

Valeriu Munteanu, ex-ministru al Mediului, a anunțat că unul din ultimele acte semnate ieri în calitate de ministru a fost proiectul Hotărârii de Guvern cu privire la vânătoare în sezonul 2017-2018, care, al treilea an consecutiv, va interzice vânătoarea la specii de interes cinegetic, inclusiv iepuri, cerbi, bursuci, potârnichi, fazani, prepelițe, porumbei, rațe și alte păsări.

„Proiectul admite doar vânătoarea de vulpi și mistreți în fonduri private. Având în vedere rezultatele pozitive obținute în ultimii doi ani în acest domeniu, inclusiv creșterea populației de iepuri și reducerea braconajului, sper sincer că acest proiect de Hotărâre să ajungă să fie aprobat de cabinetul de miniștri, fără concesii tagmei vânătorești, indiferent de presiunea pe care o vor pune reprezentanţii acestora”, a menționat Munteanu.

Amintim că, ieri, 30 mai, șeful statului a semnat decretele pentru eliberarea din funcție ca celor trei miniștri liberali, Iurie Chirinciuc, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor,  Corina Fusu, ministra Educației și Valeriu Munteanu, ministrul Mediului, dar și a viceprim-ministrului pe probleme sociale, Gheorghe Brega. Anunțul a fost făcut de către Igor Dodon în cadrul unei conferințe de presă.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Sergiu

    La finalizarea carierii de ministru nu a ezitat momentul să mai facă o pacoste. De fapt a făcut numai pacoste pe parcursul activităţii în cadrul ministerului. Interesul personal a fost pe primul plan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *