ULTIMA ORĂ! Vlad Plahotniuc este noul președinte al PDM

În cadrul Congresului VIII al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc a fost propus, în unanimitate, drept unicul pretendent la șefia formațiunii. Ulterior, în mod dechis, toți cei prezenți la Congres au susținut prin vot numirea sa în funcția de președinte al PDM.

„Lumea se schimbă, politica trece prin metamorfoze profunde. Oamenii au cu totul alte așteptări de la clasa politică. Perioada aventurierilor a trecut. Oamenii au început să-i schimbe pe politicieni, dacă aceștia nu au îndeplinit așteptările. Oamenii caută politicieni care să acționeze ferm, să ia decizii curajoase. Cetățenii au devenit nerăbdători și pragmatici. Ei așteaptă alți politicieni cu alte stiluri de guvernare. Ca să câștigăm trebuie să ne schimbăm în mod radical, doar așa vom câștiga alegerile parlamentare din 2018. PDM trebuie să vină cu o nouă modalitate de a face politică.  (…) Trebuie să  coborâm printre oameni, să nu privim de sus. PDM trebuie să se poziționeze ca un partid care face lucrurile până la capăt, un partid al acțiunii”, a declarat Plahotniuc.

Acesta a declarat că principalul obiectiv al său în calitate de lider al formațiunii este schimbarea mentalității oamenilor. În discursul său, Plahotniuc a afirmat că va implementa optimizarea Parlamentului și Gurvernului, pentru transmiterea reală a puterii în mâinile cetățenilor.

„Vor pierde măscăricii politci, populiștii, cei care s-au obișnuit să manipuleze cu oamenii la proteste sau pe rețelele de socializare. (…) Rezultatele obținute în ultimele  alegeri arată că noi, PDM suntem cel mai puternic partid din Moldova” a afirmat Plahotniuc.

Totodată, Plahotniuc i-a mulțumit fostului lider al PDM, Marian Lupu pentru tot ceea ce a făcut și l-a felicitat pentru lecțiile de maturitate politică de care a dat dovadă, „contribuind decisiv la stabilitatea țării, pentru buna colaborare și spiritul de echipă pe care îl are”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

10 comentarii

 1. slava

  Un nou început parcursului pro-european și modernizarea Moldovei! Pana acuma Lupu s-a descurcat de minune, rezistand tuturor criticilor, si s-a retras cand a inteles ca trebuie sa o faca, astfel permitand partidului sa fructifice toate eforturile depuse in ultimii 7 ani!

 2. Gerald Butler

  Demult trebuia sa ia puterea in partid. El este cel mai respectat politician din partid, si as putea spune ca si la nivel de tara exceleaza. Chiar daca multi nu recunosc, dar anume pe el il vad ca singurul fiind capabil sa scoata tara din mocirla in care a fost bagata de catre Filat si Voronin.

 3. Aurel

  Aista chiar o să facă din PD cel mai important influent și puternic partid din Moldova, iaka o să vedeți

 4. Pachița dela Cahul

  trolii teroriști de mai jos joacă tananica rusească mafiotică anti-tomânească pe Internet !

 5. Harton

  Plaha președinte ? Plaha cred că le face apel acum la o luptă postaciloor și liderilor mincinoși care vor să ajungă cât mai rapid la cârma statului! Nu am văztu ca Năstase, Maia, Dodon, Usatăi să se dea cu părerea , cred că deja ele prinde a tremura chiloții pe ei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *