Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   ULTIMA ORĂ! Vlad Plahotniuc este…

ULTIMA ORĂ! Vlad Plahotniuc este noul președinte al PDM

În cadrul Congresului VIII al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc a fost propus, în unanimitate, drept unicul pretendent la șefia formațiunii. Ulterior, în mod dechis, toți cei prezenți la Congres au susținut prin vot numirea sa în funcția de președinte al PDM.

„Lumea se schimbă, politica trece prin metamorfoze profunde. Oamenii au cu totul alte așteptări de la clasa politică. Perioada aventurierilor a trecut. Oamenii au început să-i schimbe pe politicieni, dacă aceștia nu au îndeplinit așteptările. Oamenii caută politicieni care să acționeze ferm, să ia decizii curajoase. Cetățenii au devenit nerăbdători și pragmatici. Ei așteaptă alți politicieni cu alte stiluri de guvernare. Ca să câștigăm trebuie să ne schimbăm în mod radical, doar așa vom câștiga alegerile parlamentare din 2018. PDM trebuie să vină cu o nouă modalitate de a face politică.  (…) Trebuie să  coborâm printre oameni, să nu privim de sus. PDM trebuie să se poziționeze ca un partid care face lucrurile până la capăt, un partid al acțiunii”, a declarat Plahotniuc.

Acesta a declarat că principalul obiectiv al său în calitate de lider al formațiunii este schimbarea mentalității oamenilor. În discursul său, Plahotniuc a afirmat că va implementa optimizarea Parlamentului și Gurvernului, pentru transmiterea reală a puterii în mâinile cetățenilor.

„Vor pierde măscăricii politci, populiștii, cei care s-au obișnuit să manipuleze cu oamenii la proteste sau pe rețelele de socializare. (…) Rezultatele obținute în ultimele  alegeri arată că noi, PDM suntem cel mai puternic partid din Moldova” a afirmat Plahotniuc.

Totodată, Plahotniuc i-a mulțumit fostului lider al PDM, Marian Lupu pentru tot ceea ce a făcut și l-a felicitat pentru lecțiile de maturitate politică de care a dat dovadă, „contribuind decisiv la stabilitatea țării, pentru buna colaborare și spiritul de echipă pe care îl are”.