UPDATE/ Ultima oră: A fost reținut șeful adjunct al Agenției pentru Supraveghere Tehnică

Veaceslav Potop, unul dintre directorii adjuncți ai Agenției pentru Supraveghere Tehnică a fost reținut în după amiaza zilei de marți, 26 februarie 2019. Informația a fost oferită pentru ZdG de către surse din cadrul instituției. Potop figurează într-un dosar penal gestionat de Procuratura Anticorupție. 

ZdG va reveni cu detalii la subiect.

Update: Procuratura Anticorupție a confirmat că Veaceslav Potop a fost reținut pentru 72 de ore într-un dosar de corupție.

Agenția pentru Supraveghere Tehnică  (AST) a fost creată de Guvern în decembrie 2017. Agenția a preluat funcțiile de control de la trei organe de control, Inspectoratul Principal de Stat pentru Supravegherea Tehnică a Obiectelor Industriale Periculoase, Inspecția de Stat în Construcții și de la Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Geodezică, Tehnică și Regim. De asemenea, AST a preluat funcțiile în domeniul siguranței ocupaționale de la Inspectoratul de Stat al Muncii, precum și unele atribuțiide control și supraveghere de stat în domeniile asigurării apărării împotriva incendiilor și protecției civile de la Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI. AST este autoritate administrativă subordonată Ministerului Economiei și Infrastructurii și este condusă de Ghenadie Sajin, fostul administrator al companiei „Finpar Invest”, care aparține familiei lui Vladimir Plahotniuc. 

Citiți și: Lupul paznic la oi. Sau cum a ajuns omul lui Plahotniuc şef la Inspecţia de Stat în Construcţii

Veaceslav Potop

Vedeți, mai jos, CV-ul lui Veaceslav Potop, conform site-ului AST.

Data nașterii: 23 februarie 1979

Locul nașterii: satul Hăsnășenii Mari, r-nul Drochia
Starea familială: căsătorit, 2 copii
Experiența profesională:

2018- director adjunct al Agenției pentru Supraveghere Tehnică
2011 – 2018 Șef adjunct al Inspecției de Stat în Construcții
2011 – specialist principal al  Inspecției de Stat în Construcții mun. Chișinău
2008 – 2011 – Director SC “Proimobil MCI” SRL
2006- 2008 – Sef direcție OCT Chișinău filiala ÎS Cadastru
2002 -2006 – Inginer cadastral  OCT Chișinău filiala ÎS Cadastru
Studii:
– Universitatea Agrară de Stat din Republica Moldova 1997-2002
Limbi vorbite:
română, rusă


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *