Socialiștii și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr revendică un slogan vechi de 28 de ani

Deși, oficial, campania electorală încă nu a început, în ultimele zile, pe străzile Chișinăului au apărut zeci de bannere care-l promovează pe Ivan Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor (PSRM) la funcția de primar general al mun. Chișinău. Lângă Ceban, pe bannere, apare și lidera socialiștilor, Zinaida Greceanîi, cei doi fiind însoțiți de sloganul „SALVĂM CAPITALA, apoi Salvăm și Țara”. Vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), Alexandr Slusari, susține că un slogan similar a fost folosit de ei anterior, la mai multe evenimente, și îi acuză pe socialiști de plagiat.

Într-o intervenție la Pro TV, vicepreședintele PPDA, Alexandr Slusari, a declarat că socialiștii s-ar fi „inspirat” de la ei atunci când și-au ales sloganul de pe panouri. „Azi capitala, mâine toată țara” ne aparține nouă și a fost expus de nemumărate ori la diferite evenimente. Avem o clasă politică care știe doar a fura”, susține Slusari.  

De cealaltă parte, Ion Ceban, candidatul desemnat de PSRM pentru fotoliul de primar al Capitalei, susține că „Niciodată nimic nu am plagiat de la nimeni. Noi știm să creăm”.

Deși atât PSRM, cât și PPDA susțin că ei sunt cei care au „creat” acest slogan, un mesaj cu același sens a fost popularizat încă în timpul Revoluției din 1989 din România. Atunci, mesajul „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara”, scandat de revoluționari pe străzile Timișoarei, a devenit celebru fiind sloganul revoluției care a dus la căderea regimului comunist al lui Nicolae Ceaușescu.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ciubuc ion

    Ceban a incalcat clar legea electorala pt,ca zice ca salveaza capitala unde candideaza si apoi si toata tara,adica el si PSRM,numai ca el participa la alegerile locale la Primaria Chisinau,care nu au nimic comun cu alegerile parlamentare din toamna,cind tot el va candida si la Parlament tot din partea PSRM,cistigind sigur pe amindoua,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *