Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Socialiștii protestează la tribuna Parlamentului:…

Socialiștii protestează la tribuna Parlamentului: cer alegeri anticipate și demisia celor implicați în furtul miliardului

Fracțiunea PSRM a scos mai multe pancarte și a blocat tribuna Parlamentului. Socialiștii cer „Miliardele înapoi”, „Alegeri Anticipate”, „Jos Tarifele” și „Demisia”. Ulterior aceștia au utilizat și vuvuzelele, cerând șefului Legislativului o pauză pentru a se întâlni la discuții cu socialiștii. La rândul său, Andrian Candu a declarat că oferă cuvântul doar dacă deputații se așează la locurile lor în sala Parlamentului. 

Noi astăzi am blocat tribuna Parlamentului. Cerem președintelui să nu foloească parlamentul ca afacere de familie. Socialiștii insistă categoric pe demisia celor care au fost implicați în furturile de miliarde”., a declarat Igor Dodon.

Fracţiunea socialiştilor a cerut astăzi, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului, și demisia speakerului. Andrian Candu a anunțat că va pleca doar când această decizie va fi „în interesul statului”.

Liderul socialiștilor, Igor Dodon a declarat că fracţiunea PSRM dispune de 24 de semnături pentru a iniţia demiterea preşedintelui Parlamentului şi s-a adresat altor deputaţi să semneze proiectul de hotărâre. „Ne mai trebuie 10 semnături”, a calculat liderul socialist.

Cererea privind demitarea preşedintelui Parlamentului vine în contextul altor iniţiative ale socialiştilor de a-i demite pe procurorul general şi pe şeful de la SIS.

Potrivit legii, procedura de demitere a procurorului general este demarată de preşedintele Parlamentului, iar a directorului Serviciului de Informaţii şi Securitate – de preşedintele ţării şi de deputaţi în condiţii speciale.

Iniţiativele PSRM nu au acumulat un număr suficient de legislatori.