„Sărbătoarea” continuă: Parlamentul va marca 25 de ani de independență

Parlamentul va marca 25 de ani de independență a R. Moldova printr-un program festiv, desfășurat pe parcursul zilei de 9 septembrie 2016, cu participarea mai multor delegații parlamentare europene. La eveniment vor participa președinți, vicepreședinți și deputați ai parlamentelor din 11 țări – Ucraina, Belgia, Polonia, Elveția, România, Bulgaria, Letonia, Lituania, Serbia, Turcia și Albania, europarlamentarii Andi Cristea, Copreședintele Comitetului Parlamentar de Asociere R. Moldova – UE și Petras Austrevicius, Raportorul Parlamentului European pentru R. Moldova, precum și Alteța Sa Regală Principele Radu al României.

Programul va debuta în dimineața zilei, cu tradiționala depunere de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Oficialii europeni vor vizita clădirea renovată a Parlamentului, inclusiv sala de ședințe plenare și Sala Europei, unde vor avea o întrevedere comună cu Președintele Parlamentului Andrian Candu și vicepreședinții Liliana Palihovici și Vladimir Vitiuc.

Ceremonia oficială dedicată celei de-a XXV-a aniversări de la proclamarea Independenței Republicii Moldova se va desfășura la Palatul Republicii, începând cu ora 11.00. Potrivit programului, discursuri vor rosti Președintele Parlamentului Andrian Candu, Președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, europarlamentarul Andi Cristea, Copreședintele Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – UE, Președinta Consiliului Național al Adunării Federale a Confederației Elvețiene, Christa Markwalder și deputatul în primul Parlament, Mihail Cotorobai.
La ședința festivă sunt așteptați circa 300 de invitați, inclusiv conducerea țării, deputați, miniștri, ambasadori, reprezentanți ai partenerilor de dezvoltare, ai societății civile și mediului academic, oameni de cultură.
Tot la Palatul Republicii va fi organizată expoziția de fotografii ”25 de ani de independență”.

Conform programului oficial, în scopul promovării potențialului turistic al Republicii Moldova, delegațiile parlamentare europene vor vizita obiective turistice importante pentru țara noastră – Complexul muzeal „Orheiul Vechi” și galeriile subterane de la Cricova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *