Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reșetnicov după consultările cu PDM:…

Reșetnicov după consultările cu PDM: „Trebuie să identificăm, cât mai repede posibil, un guvern”

„La această etapă a avut loc un schimb de opinii. Noi considerăm că nu avem mult timp și de aceea trebuie să identificăm un guvern și să soluționăm problemele sociale și economice din țară, după care să ne concentrăm pe alegerea președintelui statului, care va avea loc peste câteva luni”, a declarat Artur Reșetnicov, deputatul din partea fracțiunii PCRM, după aproape două ore de consultări între PDM și PCRM.

Amintim că PDM a anunțat că se va întâlni cu PCRM, pentru a soluționa „situația de blocaj în care PLDM ţine la moment procesul de formare a unei majorităţi pro-europene, ocupându-se între timp cu iniţiative populiste împreună cu socialiştii, şi, pe de altă parte – nevoia de a avea o consultare largă pentru găsirea voturilor necesare pentru alegerea preşedintelui ţării la începutul anului viitor.

Scopul acestei discuţii consultative este de a vedea în ce măsură putem să ne bazăm pe un sprijin larg în Parlament pentru alegerea viitorului preşedinte, dar şi pentru revizuirea Constituţiei şi votarea unor importante proiecte legate de parcursul nostru european”, găsim într-un comunicat de presă transmis de PDM.