Reprezentanți ai forțelor unioniste au format un bloc comun și vor să-și încerce puterile la alegerile locale

Trei partide din R. Moldova şi trei organizaţii civice au semnat astăzi, 5 aprilie, un protocol de colaborare şi de constituire a Blocului „Unirea”. Reprezentanţii forţelor unioniste susţin că noul bloc îşi propune să participe la viitoarele alegeri locale, dar şi la alegerile parlamentare anticipate, în caz că vor fi organizate. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă.

Astfel, din componenţa noului bloc fac parte: Mișcarea Civică „Tinerii Moldovei”, condusă de Anatol Ursu, Asociația „UNIREA-ONOARE, DEMNITATE ȘI PATRIE”, condusă de Vlad Bilețchi, Blocul „Unității Naționale”, condus de Ion Leașcenco, Partidul Național Liberal în frunte cu Vitalia Pavlicenco, Partidul Liberal Reformator, în frunte cu vicepreşedinta Tatiana Potîng și Partidul „Democrația Acasă” condus de Vasile Costiuc.

Lidera Partidului Național Liberal, Vitalia Pavlicenco, a remarcat că, deși nu s-a produs unirea partidelor pro-românești, unioniste, înainte de alegerile parlamentare, niciodată nu este târziu și este bine că acest lucru începe cu adevărat. În acest context, Vitalia Pavlicenco îndeamnă și alte entități să se alăture blocului şi să formeze o mișcare unionistă puternică: „Acest lucru este singura cale corectă pentru al doilea stat românesc”.

Vicepreședinta Partidului Liberal Reformator, Tatiana Potîng, susține că această forță unionistă își propune să elaboreze o agendă unificată, cu acțiuni bine țintite, ca să se ajungă la fiecare potențial alegător unionist. „Avem două obiective de atins. În primul rând, avem de recâștigat electoratul unionist. În al doilea rând, avem misiunea de a informa și a educa cealaltă parte a electoratului, care este încă rătăcită și îndoctrinată cu ideologie sovietică”, a declarat Tatiana Potîng.

În cadrul conferinţei, Liderul Asociației Obștești „Unirea – ODIP”, Vlad Bileţchi, a spus că Blocul urmărește să creeze posibilități și șanse pentru vectorul unionist în Republica Moldova.

„Anunțăm ferm și clar că, de acum încolo, vom depune toate eforturile pentru a unifica toate forțele unioniste, indiferent de certurile, neînțelegerile şi disensiunile care au avut loc în trecut. Ne asumăm responsabilitatea să nu dăm înapoi niciun pas, să mergem înainte”, a declarat Bilețchi, care a menționat că rezultatul alegerilor parlamentare din 24 februarie, i-a determinat să se unească într-un singur bloc care are drept scop înfăptuirea Unirii Republicii Moldova cu România.

Liderul Blocului „Unităţii Naţionale”, Ion Leaşcenco, a declarat că Blocul „Unirea” are ca scop unificarea tuturor forţelor unioniste sub acelaşi drapel al cauzei reîntregirii, participarea la toate manifestările civice, culturale şi eventuale campanii politice din spaţiul pruto-nistrean.

„Dorim să oferim o opţiune primarilor unioniști și oamenilor de bună credință din localitățile deșteptate ale țării. Doar uniți putem reuși să construim o forță veritabilă, care ne va reprezenta pe toate palierele. Unirea face puterea”, susține Ion Leaşcenco, liderul Blocului „Unității Naționale”.

„Putem învinge doar unindu-ne eforturile”, a declarat Vasile Costiuc, Presedintele Partidului „Democraţia Acasă”, care menţionează că Blocul are uşile deschise pentru toţi cei care împărtăşesc dezideratul reunificării neamului românesc.

Foto: privesc.eu

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. Academic

  “BRIGADA” RATAȚILOR ESTE GATA DE ATAC?

  Poate că ar fi cât de cât pe înțelesul oamenilor, dacă în “brigada” asta de RATAȚI n-ar fi și agentul sub acoperire al fostului KGB “FIDEL”, alias Vitalia Pavlicenko, președinta Partidului Național Liberal. Cum, că Vitalia Pavlicenko s-ar fi judecat de nenumărate ori și judecătorii moldovenești CORUPȚI ar fi hotărât, că “FIDEL” nu-i fost agent sub acoperire al KGB-ului? Că hotărările justiției moldovenești, simbolic vorbind, nu fac nici doi bani, cred că este cunoscut de toți. În realitate, în bani cache, desigur că costă mult mai mult, doar Vitalia Pavlicenko poate să ne spuie cât a costat-o.

  Am auzit de Vitalia Pavlicenko încă foarte de demult, pare-mi-se regretata Leonida Lari se “înhățase” cu ea pe această temă. Prin anul 1995 am și lucrat sub conducerea dumneaei la Agenția
  “Moldpress”. Eu lucram ingener electronist, iar dumneaei era adjunctul directorului agenției, regretatul Vasile Vatamanu. Că pe timpul cela a doua persoană din conducerea unei Agenții ca
  “Moldpress” era “comisarul”, adică omul securității, cred că nici nu trebuie să vă mai spun.

  După ce m-am oprit mai pe larg asupra trecutului de “persoană” KGB-istă al Vitaliei Pavlicenko, cred că ceilalți ortaci din “brigada” rataților nu merită să ne pierdem timpul cu ei. Sunt ratați de profesie, dacă ar fi fost oameni cât de cât serioși se aliau unuia din partidele antiolugarhice PAS sau PPDA și nu mai încurcau lumea cu prostiile lor. Sunt unionist cu staj mult mai mare decât oricare din acești derbedei, dar niciodată nu mi-a trecut prin cap ca în țara capturată de Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk să umblu cu dezbinări idioate, atunci când PAS și PPDA satisfac în totalitate doleanțele unioniștilor.

  ***

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *