Rectorul Universității Slavone, unde și-a făcut studiile Chiril Gaburici, s-a ales cu o funcție în Guvern

Cabinetul de miniştri l-a numit pe Oleg Babenco în funcția de director general al Biroului Relaţii Interetnice, după ce Guvernul a aprobat eliberarea din funcţie a Elenei Beleacova.

Oleg Babenco este președintele Consiliului de Fondatori al Universităţii Slavone, unde şi-a făcut studiile actualul premier Chiril Gaburici. În urmă cu câțiva ani, Oleg Babenco a fost implicat într-un incident la Universitatea Slavonă, unde a agresat un jurnalist care investiga un conflict dintre o studentă şi adminstraţia instituţiei. Din 1997 şi până în 2001, Babenco a deţinut funcţia de rector al Universităţii Slavone, iar în 2001 a fost vice-ministru al Educaţiei.

Totodată, Leonid Bujor a fost numit Secretar general adjunct al Guvernului. Leonid Bujor a fost Consilier principal de Stat responsabil de educaţie al Premierilor Iurie Leancă şi Vlad Filat. Anterior, funcţia de Secretar general adjunct al Guvernului a fost deţinută de Sergiu Palihovici, care a fost învestit recent în funcţia de ministru al Mediului.

Ştefan Creangă a fost eliberat din funcţia de viceministru al Finanţelor în baza cererii de demisie, deoarece a obținut mandatul de deputat. Executivul a aprobat transferul a doi viceminiştri în funcţiile de miniştri: Vladimir Grosu, la Ministerul Justiţiei, şi Ruxanda Glavan la Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

În legătură cu învestirea lui Ion Sula în funcţia de ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, acesta a fost eliberat din funcţia de director general al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor. Acum, Agenţia va fi condusă de Iurie Carp.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. victor

    da Presedintele Parlamentului Adrian Candu a facut aceeasi universitate ca si Preseidntele Romaniei Iohanes ))

  2. Dumitru

    Glavan va face treaba buna la ministerul muncii, pacat ca Buliga s-a epuizat si a obosit, caci a depus mult efor t sa ajungem la un sistem mai functional, Glavan ii ramine doar sa-l racordeze la prevederile si standartele europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *