Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția PDM privind decizia PLDM…

Reacția PDM privind decizia PLDM de a intra în opoziție

Partidul Democrat din Moldova a catalogat decizia Partidului Liberal Democrat din Moldova de a nu mai participa la formarea viitoarei guvernări pro-europene drept „un act iresponsabil și laș”.

„Observăm că această decizie a foștilor noștri colegi de alianțe pro-europene face parte din acel șir de acțiuni populiste și declarații instigatoare, cu care PLDM a șocat opinia publică și cetățenii R. Moldova, începând cu momentul în care liderul de facto al acestui partid a fost acuzat de fapte de corupție. Ceea ce ascunde PLDM de opinia publică este faptul că se află în prag de scindare, iar decizia de a fugi de responsabilitatea guvernării într-un moment foarte greu pentru țară are și dedesubturi de alt gen, ‎prin care acest partid încearcă să-și ascundă agonia: PLDM se teme să intre în negocieri, tocmai pentru că nu știe pe câți deputați mai poate conta. Acesta este motivul real al deciziei liberal-democraților de a fugi în opoziție – o încercare de a se autoconserva și de a se ascunde de opinia publică, pentru a nu răspunde politic pentru acțiunile de corupție patronate de unii dintre liderii săi.

Țara trebuie guvernată, iar direcția pro-europeană de dezvoltare pe care ne-am pornit – trebuie protejată și continuată.

De aceea, PDM anunță că negocierile cu partidele responsabile pro-europene și cu parlamentarii independenți care urmăresc aceste idealuri de dezvoltare în interesul celor mulți – vor continua zilele următoare. Obiectivul nostru nu este unul politic, ci unul național: acționăm pentru ca R. Moldova să poată avea curând un nou guvern pro-european, capabil să implementeze rapid reformele necesare, în condiții de stabilitate”, scrie PDM într-un comunicat de presă.

Amintim că ieri, 4 noiembrie, PLDM a decis, în cadrul Consiliul Politic Național, să intre în opoziție.