Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PUN își retrage candidatul din…

PUN își retrage candidatul din circumscripția nr. 38. Pe cine susține

Candidatul desemnat de Partidul Unității Naționale (PUN), Vlad Țurcanu, care încă nu a depus semnăturile pentru a fi înregistrat în cursa electorală, a anunțat că se retrage în favoarea lui Grigore Cobzac, care intenționează să candideze independent la alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 38, Hâncești.

Președintele formațiunii, Octavian Țîcu, a declarat, în cadrul conferinței de presă de marți, 28 ianuarie, că Grigore Cobzac este „de fapt, cel care merită cel mai mult un loc în Parlament”, cunoscând cel mai bine problemele din Hâncești.

„PUN îl va susține necondiționat pe Grigore Cobzac, care are cele mai multe șanse de a învinge candidații PSRM și PDM. Nu ne dorim să rupem voturile pentru victoria unui candidat proeuropean, cu convingeri românești”, a menționat Țîcu.

Vlad Țurcanu a precizat că PUN nu se retrage din campania electorală, ci îl va susține pe Grigore Cobzac.

„Vorbim despre o încercare a noastră de a stabili, împreună cu concurenții noștri de pe această parte a eșichierului politic, a unei modalități de lucru, pentru că nu vom fi mereu răzlețiți și trebuie să ne gândim la ce efecte produce politica pe care o facem”, a completat prim-vicepreședintele PUN, afirmând că Grigore Cobzac a meritat fotoliul de deputat încă în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019.

Grigore Cobzac, membru al PAS și candidat al blocului ACUM la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, intenționează să participe la scrutinul din 15 martie, în circumscripția uninominală nr. 38, Hâncești, în calitate de candidat independent la funcția de deputat, fiind în proces de colectare a semnăturilor. El va fi susținut de organizația partidului din Hâncești. Totodată, PAS a înaintat-o pe Olesea Stamate.

La scrutinul legislativ din 24 februarie 2019, Cobzac a obținut 33,44% dintre voturi. Anterior, el a fost deputat din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova și președintele raionului Hâncești.

Până în prezent, în cursă a fost înregistrat candidatul PDM, Ion Mereuță, cel al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Ștefan Gațcan, și Olesea Stamate, înaintată de PAS.

De asemenea, blocul electoral UNIREA l-a desemnat pe Dorin Chirtoacă, Partidul ,,Șor” – pe Vitalie Balinschi, Partidul Liberal Democrat din Moldova a anunțat că îl desemnează pe Anatolie Postolachi, iar Platforma DA a precizat că nu va participa la scrutin, după ce Mihail Druță nu a acceptat să candideze din partea unui partid, dorind să fie susținut și de alte formațiuni.

Alegerile parlamentare noi din circumscripția electorală uninominală nr. 38 vor avea loc la 15 martie. Ultima zi de depunere a actelor este 13 februarie.