Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Platforma DA nu va mai…

Platforma DA nu va mai înainta niciun candidat pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția Hâncești

Platforma DA anunțăcă nu va mai înainta niciun candidat pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția Hâncești.

„Platforma DA regretă că partidele proeuropene și naționale au preferat să-și înainteze candidații pentru aceasta circumscripție fără coordonare reciprocă, deviind în felul acesta de la principiile care au stat la baza succesului din alegerile parlamentare din 2019.

Platforma DA rămâne fidelă principiilor sale și face un ultim efort pentru unitatea dreptei și a alianțelor sale tradiționale. Pornind de la aceste circumstanțe, Platforma DA, pentru a nu dispersa și bulversa definitiv electoratul, se va reține de la înaintarea unui candidat pentru circumscripția nr. 38, demonstrând în felul acesta atașamentul pentru crezul său politic, dar și consecvență în acțiunile sale”, se arată întru-un comunicat al Platformei DA.

În acest sens, Platforma DA îndeamnă toți alegătorii din raza circumscripției 38 „să iasă masiv la vot pe data de 15 martie. În cazul în care partidele de centru-dreapta nu vor ajunge până atunci la un compromis privind rămânerea în cursă a unui singur candidat, vom îndemna alegatorii din circumscripția nr.38 să voteze persoana care va reprezenta cel mai bine idealurile de libertate, dreptate și demnitate, justiție și valorile democratice, un candidat integru și profesionist de profil european, pentru a nu permite dispersarea și pulverizarea voturilor și a facilita victoria unui exponent al structurilor antinaționale și antireformatoare.”

Ieri, 23 ianuarie, Mihail Druță, candidatul desemnat anterior de Platforma DA, a anunțat că nu va participa la alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 38, Hâncești.

Anterior, PAS și PPDA s-au îndemnat reciproc privind susținerea candidatului desemnat.

Până în prezent, în cursă a fost înregistrat candidatul înaintat de Partidul Democrat din Moldova, Ion Mereuță. De asemenea, Partidul Acțiune și Solidaritate a desemnat-o pe Olesea Stamate, Partidul Unității Naționale – pe Vlad Țurcanu, blocului electoral UNIREA – pe Dorin Chirtoacă și Partidul ,,Șor” – pe Vitalie Balinschi. Candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova este Anatolie Postolachi.

Alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr. 38, Hâncești, vor avea loc pe 15 martie 2020. Decizia a fost luată de Comisia Electorală Centrală(CEC) după ce Alexandru Botnari a decis să renunțe la funcția de parlamentar în favoarea celei de primar.