PSRM: Integrarea euroasiatică este singura soluție pentru dezvoltarea socio-economică a R. Moldova. Datele Ministerului Economiei dezmint

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM)  îndeamnă toți cetățenii  să fie pregătiți pentru acțiuni de protest pe scară largă, inclusiv convocarea Marii Adunări Naționale. Declarația a fost făcută după  ședința Comitetului Executiv Politic al PSRM. În același context, PSRM a declarat că își menține angajamentul față de necesitatea anulării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană (UE).

„În loc să soluționeze problemele cotidiene ale poporului moldovenesc, majoritatea parlamentară și guvernul continuă în mod deliberat, și intenționat să tensioneze situația politică din țară. Suntem siguri că acest lucru se întâmplă, inclusiv, la cererea curatorilor occidentali ai Partidului Democrat, a tuturor sateliților săi și a sectorului neguvernamental aflat sub controlul acestuia, analiștii păpușari și pseudo-experții”, se spune într-un comunicat de presă emis de PSRM.

Comitetul Executiv Politic al PSRM a menționat că  timp de trei ani de punere în aplicare a Acordului de Asociere, temerile sale, cu privire la consecințele semnării acestui document au fost justificate. Partidul a subliniat că își menține  angajamentul față de necesitatea anulării timpurii a Acordului de Asociere cu UE. „Credem că astăzi, integrarea Euroasiatică este singura soluție pentru dezvoltarea socio-economică a Moldovei”, se menționează în aceeași sursă.

Pe de altă parte,  Ministerul Economiei precizează că exporturile și importurile de mărfuri din țările Uniunii Europene au crescut cu peste 15 la sută în I semestru 2017.

Astfel, exporturile de mărfuri din R. Moldova destinate țărilor Uniunii Europene (UE) au însumat 542 mil. dolari SUA în lunile ianuarie-mai 2017,  în creștere cu peste 15 la sută față de aceeași perioadă a anului 2016, deținând o cotă de peste 63 la sută din totalul exporturi.

Importurile de mărfuri din țările Uniunii Europene au însumat peste 877 mil. dolari SUA, cu peste 17 la sută mai mult față de ianuarie-mai 2016, deținând o pondere de 49 la sută din totalul importurilor.

Totodată,  s-a înregistrat o creștere majoră la exportul de cereale către țările europene, în special la grâu, unde s-a exportat peste 147 mii tone față de cota stabilită de 75 mii tone, ceea ce reprezintă în creștere cu peste 196 la sută. De asemenea, la cerealele prelucrate s-a exportat peste 8 mii tone, față de cota stabilită de 2 mii 500 tone, ceea ce reprezintă în creștere cu 321 la sută.

Sursa foto: protv.md

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. ciubuc ion

    Daca la exporturi cu UE avem 63% si la importuri 49% si atunci si PSRM si Dodon mint cu nerusinare cu e profitabil in Un,Euroasiatica,mai ales ca in importuri intra cu mult gazul rusesc si curentul electric,celelalte marfuri reprezentind putin,dar pt,PSRM laptele este negru,nu alb si lumea ii crede si ii voteaza cam 50%,dind aripi lui Dodon,care ca un presedinte autocrat scoate lumea in strada,in loc sa fie moderator,dar daca nimeni nu il demite,bine ne face daca ii inghitim minciunile putiniste,,

  2. Ati avut ocazie sa demonsrtati asta inca pe timpul lui Voronin, nu acum cind deja suntem cu pasi mari spre UE , voi socialisti vreti carul cu oistea spre est.

  3. Iulian

    Dodon sa-si daie o palma si sa plece el in Uniunea Euroasiatica. Si cind ma gindesc ca am fi putut avea un presedinte pro-european daca nu-si bagau nasul Maia si nastase cu protestele lor…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *