Promisiune nerespectată. Instrumentul de monitorizare a dosarelor de rezonanță nu va fi lansat de Guvern

Pe site-ul Guvernului nu a apărut instrumentul de monitorizare a cazurilor de rezonanță, pe care l-a promis, la 3 ianuarie, premierul Ion Chicu. Acesta trebuia să fie lansat până astăzi.

Șeful Executivului a anunțat miercuri, 15 ianuarie, în debutul ședinței, că a discutat cu procurorul general, astfel încât Procuratura Generală (PG) să informeze „periodic și constant” societatea despre finalitatea dosarelor de rezonanță.

Contactat de ZdG, purtătorul de cuvânt al PG, Emil Gaitur, a declarat că va reveni ulterior cu detalii.

„Până la 15 ianuarie, pe site-ul Guvernului va fi plasat acest instrument de monitorizare interactiv, în care se va specifica statutul la zi a fiecărui caz: unde se află, cine îl examinează, a ajuns sau nu în instanță”, spunea Chicu la 3 ianuarie.

Totodată, el a menționat că instrumentul de monitorizare a implementării Planului de acțiuni al Guvernului este pregătit și va fi plasat pe pagina web.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *