Procuratura Generală și CNA despre apariția în public a interceptării discuției dintre Năstase și mama sa

Procuratura Generală (PG) afirmă că instituția a luat act de interceptarea telefonică a discuției dintre liderul PPDA, Andrei Năstase și mama sa și că urmează să verifice cum aceasta a ajuns în public. Ofițerul de presă al PG a declarat că acesta este unicul comentariu pe care poate să-l ofere instituția și a evitat să spună dacă politicianul care este candidat la primăria Chișinău în alegerile din 20 mai figurează într-un dosar penal, în cadrul căruia, respectiv, ar exista vreo măsură specială de investigare, precum interceptarea telefonului. Nici Centrul Național Anticorupție (CNA) nu a putut spune dacă Năstase este urmărit penal, ofițerul de presă al instituției precizând că va avea un răspuns după verificarea bazei de date, doar că acest lucru nu este posibil de făcut decât deja săptămâna viitoare.

O pretinsă interceptare telefonică a discuției dintre liderul PPDA, Andrei Năstase, și mama sa a apărut în spațiul public în dimineața zilei de 18 mai, în ultima zi de campanie electorală pentru alegerile locale noi din capitală. Dialogul a ajuns și în poșta electronică a ZdG, fiind expediat de pe următoarea adresă electornică: nastasemama@gmail.com. Ziarul de Gardă a considerat că publicarea interceptării constituie o încălcare a dreptului la viața privată și că discuția nu este de interes public.

Din discuție denotă că Andrei Năstase și-ar fi telefonat mama, care locuiește în satul Mândrești, raionul Telenești, pentru a o ruga să participe la un eveniment în Chișinău a doua zi, dar și pentru a face o consultație medicală.

Întrebat despre veridicitatea discuției telefonice, Andrei Năstase declarat pentru ZdG, prin intermediul unui mesaj, că nu poate spune în ce măsură dialogul este trucat și falsificat, deoarece cuvintele și frazele ar fi fost inversate. Liderul PPDA afirmă că esența discuției respective cu mama sa era vizita acesteia la Chișinău pentru o investigație medicală, dar și pentru a participa la evenimentul de lansare a candidaturii sale în alegeri.

„Sunt la medicul de ochi, cu Mama. Așa cum am anticipat, spre sfârșitul campaniei electorale concurentul Plahotniuc-Dodon va umple spațiul public cu fel de fel de informații menite să mă discrediteze. Această pretinsă interceptare nu este nimic altceva decât un atac furibund aspra mea și a familiei mele. Cel mai dureros este că în asemenea hal fără de hal a fost lovită Mama, și acest lucru nu se întamplă pentru prima dată. Vorbesc cu Mama și familia mea ori de câte ori am timp, inclusiv la telefon, prin urmare nu pot spune în ce masură ceea ce a publicat binomul imoral și toxic este trucat și falsificat, cum au fost inversate frazele si cuvintele. În fond, era vorba de venirea mamei la Chișinău pentru a fi programată la o operație la ochi și pentru a participa la lansarea candidaturii mele, știind bine că acest lucru îi face bine sufletului ei și sănătății. Atacul s-a produs de ISPAS, chiar în ziua în care tatăl meu ar fi împlinit 80 de ani, dacă nu pleca la ceruri când aveam vârsta de 3 ani”, se arată în comentariul lui Andrei Năstase pentru ZdG.

Potrivit acestuia, efectuarea și publicarea interceptării ar fi un atac imoral și criminal asupra sa și a familiei sale și un „atac asupra tuturor alegătorilor din Chișinău și suburbii, drept o tentativă de a-i minți și intoxica”.

„Acum când mă intrebati, mă aflu la un centru privat de oftalmologie impreună cu Mama pentru a i se face intervenția chirurgicală programată. Nu știu dacă are rost să mai întreb cum e posibil ca hienele să facă interceptări private, dintre copil și părinte, să dea în spațiul public date ocrotite de lege privind sănătatea persoanei. Este halucinant. Asta însă mă face mai rezistent și mai încrezător în victorie. Calific atacul imoral și criminal asupra mea și a familiei mele drept un atac asupra tuturor alegătorilor din Chișinău și suburbii, drept o tentativă de a-i minți și intoxica. Îmi iubersc Mama, îmi iubesc familia, îmi iubersc neamul. Și pentru asta voi face imposibilul ca toți corupții, criminalii și uzurpatorii să dea socoteală în fața legii și să ajungă la pușcărie”, susține Andrei Năstase pentru ZdG.

În seara zilei de ieri, 17 mai, în spațiul public a apărut o înregistrare a discuției din 2016 dintre secretarul general al PDM, Constantin Botnari, și mai multe persoane. În înregistrarea publicată de postul Jurnal TV, Constantin Botnari susține că Igor Dodon nu este un concurent pentru Partidul Democrat.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *