Prima sesiune plenară din 2018 a Comisiei de la Veneția: R. Moldova va face obiectul a trei avize

În perioada 16-17 martie, în prima sesiune plenară din 2018, Comisia de la Veneția urmează să adopte mai multe avize. R. Moldova va face obiectul a trei avize – unul comun cu OSCE / ODIHR privind amendamentele la legislația electorală, un aviz cu privire la un proiect de lege de modificare și completare a Constituției în domeniul justiției și un aviz privind proiectul de lege ce vizează modificarea articolului 42 din Constituție, libertatea de asociere.

Astfel, după cum arată punctul 11 al agendei, Comisia va organiza un schimb de opinii cu Igor Vremea, membru al Comisiei juridice numiri și imunități, Parlamentul R. Moldova și urmează să examineze, în vederea adoptării, proiectul de aviz comun al Comisiei de la Veneția și OSCE / ODIHR privind modificările aduse legislației electorale a R. Moldova, elaborate pe baza observațiilor experților OSCE / ODIHR. Consiliul pentru Alegeri Democratice va examina acest proiect de aviz comun în cadrul reuniunii sale din 15 martie 2018.

De asemenea, Comisia va examina Proiectul de aviz ce vizează Proiectul de Lege privind modificarea și completarea Constituției R. Moldova  și proiectul de lege privind modificările aduse articolului 42 din Constituția R. Moldova privind libertatea de asociere.

 

Sursa foto: jc.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *