Pretendentul Costiuc la fotoliul de primar, la CEC: „Nu am pe nimeni care să mă ghideze, nici de la Frankfurt, nici de la GBC”

Încă un pretendent la șefia Chișinăului, președintele partidului „Democrația acasă”, Vasile Costiuc, s-a prezentat la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru a fi înregistrat în cursa electorală. Costiuc însă nu a depus setul de documente pentru că acesta era incomplet. Pretendentul urmează să completeze declarația de avere și interese, conform modelului nou, elaborat de Autoritatea Națională de Integritate, iar pe parcursul zilei de astăzi, 4 aprilie, să prezinte dosarul integral. Abordat de presă, Vasile Costiuc, a criticat, indirect, posibilii săi contracandidați și s-a arătat sigur că va face într-un an cât nu a făcut fostul edil, liberalul Dorin Chirtoacă, în zece ani în fotoliul de primar. Costiuc dă asigurări că este „liber și independent” în deciziile pe care le ia și că nu este ghidat de cineva de la „nici de la Frankfurt, nici de la GBC”. Într-un an la Primărie, susține pretendentul, „nu poți să întorci munții în Chișinău, decât dacă mai dai afară o parte din boșorogii ăștia pe care i-am moștenit încă de la Urecheanu și pe care, lejer, Dorin i-a păstrat în funcții zece ani”. 

„Cel mai important mesaj pe care vreau să-l transmit în această campanie electorală este că în Primărie este nevoie de voință, iar la nivel de țară este nevoie de schimbarea clasei politice” a declarat Vasile Costiuc, precizând că vine, asemeni altor pretendenți tineri, cum ar fi Valeriu Munteanu, să demonstreze o altfel de politică. Munteanu a depus la CEC setul de documente pentru a fi înregistrat în cursa electorală cu câteva minute mai devreme de Costiuc.

„Cu regret, cei pe care i-am văzut înaintea mea (înainte de Vasile Costiuc, la CEC s-a prezentant candidatul PL, Valeriu Munteanu – n.r.) vorbesc despre binomuri, până recent au fost împreună, mână în mână cu guvernarea și astăzi vorbesc cu atâta lejeritate despre binomuri, despre capturarea statului și alte lucruri. Societatea lucrul acesta îl înțelege, iar majoritatea celor care vor fi în această campanie sunt reprezentanții cuiva: ăsta îl reprezintă pe Dodon, ăsta reprezintă partidul Democrat și celălalt îl reprezintă pe Mihai Fiodorovici Ghimpu. Deciziile le iau alții decât cei pe care îi alegem noi în primărie. Eu am fost întotdeauna din capul meu și am decis, am făcut de fiecare dată ceea ce am crezut eu că este necesar să fac. Nu am pe nimeni care să mă ghideze, nici de la Frankfurt, nici de la GBC. Sunt liber și independent, lucrul acesta îl voi demonstra și în campanie și, eventual, în Primărie. Și voi aduce mulți băieți care nu au atâta curaj ca mine, în Primărie să lucreze. Pot să vă dau zece nume care au făcut mult pentru acest oraș de pe poziție de activiști civici, dar care merită să fie în structurile de conducere: începând de la cei care au făcut pasaje și scuare până la cei care au calculat ce venituri au ratat chișinăuienii”, a declarat Vasile Costiuc în sediul CEC.

Acesta a declarat că într-un an va pregăti o echipă de persoane cu aptitudini și capacități care să poată participa demn la următorul ciclu electoral, echipă pe care fostul edil, Dorin Chirtoacă, nu a reușit să o pregătească în zece ani.

„Într-un an nu poți să întorci munții în Chișinău, decât dacă să mai dai afară o parte din boșorogii ăștia pe care i-am moștenit încă de la Urecheanu și pe care, lejer, Dorin i-a păstrat în funcții zece ani și au condus întreprinderi falimentare. Lucrul acesta nu știu cum să-l iertăm lui Dorin”, a opinat Costiuc, pricând că într-un an va pregăti o echipă de 20-30 de tineri pregătiți, va elabora o nouă organigramă a Primăriei pe care o va propune spre consultări chișinăuienilor și va forma un grup de consilieri care vor susține proiectele echipei sale.

Întrebat despre banii pe care intenționează să-i cheltuie în campanie, acesta a declarat că va avea cheltuieli modeste și că va transmite mesajul său locuitorilor capitalei deplasându-se cu bicicleta.

Primul pretendent la șefia Chișinăului a depus în dimineața zilei de miercuri, 4 aprilie, setul de documente la Comisia Electorală Centrală (CEC). Este vorba despre candidatul PL, fostul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu. 

Foto: privesc.eu

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lilian 007

    Și chiar nici pe strada Bulgară, n-ai? Atunci, n-ai nici șanse! Ce-ai săi faci! Dacă n-ai cui să-i dai, atunci nici n-ai de unde să ai! Și ce dracul ai mai venit, dacă n-ai? Să ne arăți rângetul celui, care n-are? Nici noi n-avem și pe tine nu te vrem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *