Pentru cele patru fotolii vacante din Parlament ar putea lupta 41 de candidați

Până astăzi, 30 august, inclusiv, la consiliile electorale ale circumscripțiilor electorale uninominale (CECEU) au fost depuse 41 de cereri în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de deputat în circumscripțiile uninominale nr.17, 33, 48 și 50.

Conform unui comunicat emis de CEC, cele mai multe solicitări au fost înregistrate de CECEU nr. 33, venite din partea a 13 pretendenți la funcția de deputat.

Totodată, au fost înregistrate deja 13 grupuri de inițiativă, iar 3 сandidați au depus listele de subscripție și dosarele solicitate în vederea examinării înregistrării în cursa electorală.

Conform prevederilor legislației electorale, ultima zi de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în circumscripțiile electorale uninominale este 19 septembrie curent.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *