Partidele care nu se vor mai regăsi în Parlament în următorii patru ani

După 21 de ani, timp în care a fost prezent în Parlament, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova nu va accede de această dată în Legislativ. Comuniștii în frunte cu Vladimir Voronin, au obținut doar 3,78%, conform datele celor 97,90% de procese verbale procesate până la această oră.

La alegerile parlamentare din 2014, PCRM a obținut un rezultat de 17,48% și i-au revenit atunci 21 de fotolii de deputați. PCRM a fost principalul partid care a guvernat Republica Moldova în perioada 2001–2009, timp în care liderul formațiunii, Vladimir Voronin, a exercitat funcția de președinte al Republicii Moldova.

Cu un rezultat de doar 1,24%, după zece ani, nici Partidul Liberal nu va mai constitui o formațiune parlamentară în următorii patru ani. PL a acces pentru prima dată în Legislativ în urma alegerilor parlamentare din 2009. La ultimul scrutin parlamentar din 2014, PL a obținut 9,67% din voturi, alegându-se cu 13 mandate de deputat.

În urma alegerilor parlamentare de duminică, 24 februarie, după verificarea a aproape 98% din procesele verbale, Partidul Socialiștilor este lider în circumscripția națională, cu 31,39% din voturi, urmat de blocul ACUM cu 26,16%, Partidul Democrat cu 23,97% și Partidul Șor cu 8,46%.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    Caii fugariti, se impusca, nu-i asa? Slabaturile nu au ce cauta in politica. Acu va incepe fuga din cele partide, catre ale ce au cistigat ceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *