Oficial/ PDM, primul în buletinul de vot, urmat de Blocul ACUM și PCRM

Partidul Democrat din Moldova va fi primul în buletinul de vot. Pe locul doi va fi Blocul ACUM format din PAS și PPDA, iar pe locurile 3-4, PCRM și PSRM. Ordinea concurenților electorali a fost trasă la sorți. 

Astăzi, miercuri, 26 decembrie, mai multe partide și-au anunțat candidații la funcția de deputat. Primii au fost Socialiștii. Cap de listă va fi Zinaida Greceanîi, președinta Partidului Socialiștilor din R. Moldova. Aceasta este urmată de Vlad Batrâncea, Ion Ceban și Eduard Smirnov.

Vladimir Plahotniuc, președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM) Andrian Candu, președintele Parlamentului și Pavel Filip, prim-ministrul R. Moldova sunt primii trei candidați pe lista Partidului Democrat la funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova în cirscumscripția națională (listă de partid). Lista a fost aprobată în cadrul Consiliului Național Politic al formațiunii.

În lista candidaților nu se regăsește fostul președinte, Marian Lupu. În schimb, pe locul 11 este Otilia Drăguțanu, soția ex-guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei din perioada fraudei bancare, Dorin Drăguțanu. Pe locul 20 o regăsim și pe Silvia Radu, ministra Sănătății și fost candidat „independent” la funcția de primar al Capitalei. 

Blocul ACUM, format din Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” (PPDA) și-a prezentat lista candidaților pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. La fel ca și Partidul Democrat, blocul ACUM a prezentat, deocamdată, doar candidații pe circumscripția națională, cei de pe circumscripțiile uninominale urmând să fie anunțați ulterior. 

Prima în lista Blocului ACUM va fi Maia Sandu, președinta PAS, urmată de Andrei Năstase, președintele PPDA. Alexandru Slusari (PPDA) și Igor Grosu (PAS) sunt pe locurile 3-4, urmați de Igor Munteanu, ex-directorul executiv al „IDIS Viitorul” și fostul boxer și istoric, Octavian Țîcu, reprezentantul societății civile.

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunța anterior că, astăzi, 26 decembrie 2018, începe desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova. Documentele pentru înregistrarea candidaţilor la funcția de deputat în circumscripția națională se vor depune, din partea solicitanților colectivi, în ziua de miercuri, 26 decembrie 2018 în intervalul orar 10.00 – 16.00, iar în ziua de joi, 27 decembrie în intervalul orar 9.00 – 16.00 în două etape, anunță CEC, într-un comunicat de presă.

 

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. Lider Moldovan

    Partidul Democrat din Moldova va fi primul în buletinul de vot? Și oare mai este în R. Moldova asta capturată și ****** de Talpa Iadului Plahotniuk un singur om, care nu creadea, că va fi astfel? Până și unionistul bludnic Vitalie Cosovan era absolut sigur că va fi așa. Cum putea Talpa Iadului Plahotniuk, căruia îi place să controleze absolut totul să scape (proșleapati) așa ceva? Ce, degeabă și-a pus dracii săi în Comisia Electorală Centrală? Hai să fim MOLDOVENI întregi la minte!

  2. Reporter

    Ha! Ha! Ha! Ghenadie Cosovan și nu Vitalie Cosovan! Acești inși primitivi, ca Ghenadie Cosovan sunt greu de ținut minte… Eu l-am memorizat, când vorbea cu atâta pafos de Lituania și se CONTRA cu Lilia Carasciuc, director executiv Transparency International-Moldova. Mintea lui Ghenadie Cosovan este foarte primitivă și față de Lituania, și față de directorul executiv Transparency International-Moldova, dna Lilia Carasciuc.

  3. Reporter

    Monstrul mancurt președintele Igor Dodon: „Eu nu cred în coincidenţe. Acum înţeleg de ce PDM de fiecare dată se străduie primii să depună actele, pentru ca să aibă posibilitatea să aleagă primii din plicurile celea”. Este absolut clar, că Talpei ladului Plahotniuk îi place să controleze tot ce mișcă. Și-a pus conducerea Comisiei Electorale Centrale, au depus primii actele, cine depune primul actele, acela alege primul plicul… Mai departe a fost o chestie de tehnică între doi draci…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *