Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Octavian Țîcu s-a lansat în…

Octavian Țîcu s-a lansat în campania electorală pentru fotoliul de primar general

Candidatul Partidul Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, a fost înregistrat oficial, ieri, 25 septembrie, în lupta pentru șefia capitalei, iar astăzi anunța că se lansează în campanie electorală.

Țîcu a anunțat că se lansează în electorală printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

„Spre deosebire de alții, care s-au lansat în campanie înainte să fie înregistrați, mi-am așteptat cuminte rândul pentru a putea începe această bătălie pentru Chișinău”, a scris Țîcu pe Facebook.

În postare sa, Țîcu a facut și promisiuni electorale.

„Un primar al municipiului Chișinău trebuie să fie un vizionar […].  Așa voi încerca să fiu, pentru a putea asigura chișinăuienilor un confort și o comoditate existențială, dincolo de originile etnice și limba pe care o vorbește”, notează candidatul PUN la șefia capitalei.

Octavian Țîcu a anunțat, pe 18 septembrie, că părăsește fracțiunea ACUM Platforma DA (PDA) și „rămân deputat independent al blocului ACUM”.

În cadrul unui briefing de presă, el l-a îndemnat pe Andrei Năstase să ofere „împreună cu PDA șansa să putem câștiga această bătălie împotriva socialiștilor”, adăugând că ministrul de Interne a pornit o reformă pe care trebuie să și-o asume „cu curaj și demnitate”.

Atunci, contactat de ZdG, Alexandru Slusari, președintele fracțiunii ACUM Platforma DA, a declarat că entitatea politică pe care o reprezintă îl va susține pe Andrei Năstase la scrutinul local și l-a îndemnat pe Țîcu să-și depună mandatul de deputat.

Ulterior, Partidul Unității Naționale (PUN) și-a anunțat, printr-un comunicat de presă, „deplinul sprijin” pentru candidatura lui Octavian Țîcu la funcția de primar general al municipiului Chișinău și l-a invitat să lupte pentru fotoliul de edil al capitalei din partea formațiunii.

Alegerile locale generale urmează să aiba loc pe 20 octombrie.