Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ministru Liberal: Ieri, timp de…

Ministru Liberal: Ieri, timp de cinci ore, alături de alte peste 100 de persoane am fost blocat în clădirea Parlamentului

Valeriu Munteanu, ministrul Mediului și vicepreședintele PL scrie pe blogul său despre evenimentele de miercuri, 20 ianuarie 2016. Acesta crede că protestele ar fi regizate de Kremlin și consideră că atacarea liderului PL Mihai Ghimpu este un act criminal.

„Evenimentele de ieri, încercarea brutală de a realiza o lovitură de stat, m-au întărit în convingerea că scenariile și „piesele jucate” la Chișinău, în ultimele luni și zile sunt desprinse dintr-un plan de manevre geopolitice și nicidecum nu pot fi încadrate în simple lupte intestinale pentru putere. Cu siguranță, arhitectul acestor scenarii lugubre este Kremlinul, care, disperat, și-a aruncat „în luptă” toți oamenii săi de nădejde”, scrie Munteanu.

Munteanu afirmă că timp de cinci ore, s-a aflat, alături de alte peste 100 de persoane blocat în clădirea Parlamentului, „în fața căreia liderii protestelor îndemnau masele să intre în edificiu pentru a ne linșa”.

„Printre cei asediați în clădire jumătate erau femei, iar cei mai mulți erau oameni care nu aveau direct legătură cu politicul — membri ai misiunilor diplomatice, funcționari de la Parlament și Guvern, asistenți, consilieri, personal tehnic, oameni care au văzut moartea cu ochii. Pentru ce îndemnau liderii protestelor (și mass-media afiliată lor) cetățenii din stradă să ia cu asalt clădirea Parlamentului, știind exact că acolo sunt deputați, miniștri, dar și alte persoane? Pentru ce și de ce nu permiteau ca oamenii să plece din clădire? Sunt întrebări la care am răspunsuri, dar urmează ca și procurorii să formuleze aceste întrebări și să obțină răspunsuri…”, scrie liberalul.

Acesta precizează însă, fără îndoială, cetățenii noștri au motive întemeiate să fie supărați pe toată clasa politică și au dreptate în mare măsură, „dar, credeți-mă, nu am putut și nu vom putea niciodată să dăm Republica Moldova pe mâna rușilor”.

Despre agresarea liderului PL, Munteanu crede că acesta a „încununat” opera puciștilor, care se pretează și se bat cu pumnul în piept că știu cum să fericească poporul Republicii Moldova.

„Nu voi cânta osanale, nu voi face elogii, dar, pur omenește, declar cu toată responsabilitatea că ceea ce i s-a întâmplat domnului președinte Ghimpu este un act criminal, care trebuie să fie pedepsit. Știu că domnul președinte Ghimpu deranjează pe mulți și demult, prin caracterul său intransigent și firea vulcanică, dar mai știu că este un patriot sincer și devotat, pentru care cauza neamului românesc este mai presus de orice, chiar și de propria sa persoană. Și mai știu că niciodată, dar absolut niciodată nu a furat acest popor, nu a cultivat pasiuni ascunse pentru căpătuiala, lux și exuberanță, pentru palate, avioane private și vacanțe exotice. Tot ce a „agonisit” în viața întreagă este un apartament cu două camere, o mașină veche de zece ani, un iPad, o geantă și un pachet cu țigări, și multe-multe idei sincere pentru binele acestui popor, care de multe ori a preferat să fie mințit frumos, duios și melodios de falși profeți, care s-au pierdut în timp și în spațiu, iar alții au încăput la pușcărie”, conchide liberalul.

Valeriu Munteanu este vicepreședintele PL și fost deputat pe listele partidului condus de Mihai Ghimpu. În Guvernul Streleț, iar acum, în Guvernul Filip, acesta a fost desemnat ministru al Mediului.