VIDEO/ Ședința de constituire a Consiliului Municipal Chișinău: Năstase participă

La Primărie, astăzi, 15 noiembrie, are loc ședința de constituire a Consiliului Municipal Chișinău.

Ora 17.08 Sedinţa s-a încheiat.

Ora 17.00 Afost stabilită componenţa nominală a comisiilor de specialitate pentru diferite domenii de activitate ale Consiliului Municipal Chişinău

Ora 15.40 Consilierii CMC discută despre crearea comisiilor care vor activa în componența Consiliului.

Ora 15.26 Consilierii CMC au revenit în şedinţă după o pauză de aproape patru ore.

Ora 11.36 Consilierii CMC au luat o pauză până la ora 13.00 .

Ora 11.23 Fracțiunea PSRM îl va avea președinte pe Serghei Afanasenco.

Ora 11.17 Liberalul, Ion Cebanu, către Victor Chironda „O să fii paravanu problemelor. O sa te folosească vreo jumătate de an”.
Ales în calitate de consilier municipal din partea Mișcării social-politice „Forța Nouă”, Victor Chironda, a acceptat oferta primarului general al capitalei, Ion Ceban, de a ocupa funcția de viceprimar al municipiului Chișinău responsabil de Urbanism și Mobilitate Urbană.

Ora 11:15 Fracțiunea Partidului Liberal, formată din Ion Cebanu, Dorin Chirtoacă și Veronica Herţa, va fi condusă de Ion Cebanu.

Ora 11:10 A fost stabilită conducerea fracțiunii PPDA în CMC. Preşedinte al platformei DA a fost ales Andrei Nastase, iar al Partidului Actiune si Solidaritate, a fost ales Vasile Grădinaru.

Ora 11.08 Blocul ACUM va activa în două fracțiuni separate, Platforma DA și PAS. Fracţiunea DA va fi consituită din 10 consilieri.

Ora 10:45 Toţi consilierii municipali şi-au primit legitimaţiile.

Ora 10:30 Are loc înmânarea legitimațiilor către consilierii municipali.

Ora 10:22 La ședința CMC participă și Andrei Năstase, consilier municipal pe listele blocului electoral ACUM.

Ora 10:19 Ședința se declară deliberativă.

Ora 10:18 La ședință participă 46 de consilieri municipali, din cei 51 aleși.

Ședința este programată pentru ora 10:00.

Tot astăzi, Victor Chironda a anunțat că a acceptat oferta primarului general al capitalei, Ion Ceban, de a ocupa funcția de viceprimar al municipiului Chișinău responsabil de Urbanism și Mobilitate Urbană.

51 de mandate de consilieri municipali în CMC:

  • PSRM – 22
  • ACUM – 19
  • PL – 3
  • PD – 2
  • PP Șor – 2
  • PUN – 1
  • MFN – 1
  • PCRM – 1

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *