Componența Consiliului Municipal Chișinău: Radvan, Chirtoacă, Țîcu, Cebotari și Chironda – în CMC. Lista integrală

Rezultatele preliminare ale alegerilor locale generale din 20 octombrie, arată că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Blocul electoral ACUM vor avea cei mai mulți consilieri municipali în Consiliul Municipal Chișinău (CMC).

Rezultatele a 304 din 307 procese verbale procesate până la această ora, arată ca cele mai multe fotolii în Consiliul Municipal Chișinău vor fi ocupate de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), acesta fiind urmat de Blocul Electoral ACUM.

PSRM și ACUM, lideri detașați în CMC

Potrivit rezultatelor preliminare, cele două partide, PSRM și ACUM, conduc detașat, obținând cel mai mare scor.

51 de mandate de consilieri municipali în CMC:

Preliminar, Partidul Socialiștilor ar putea ocupa 22 de fotolii (37,62%) în Consiliul Municipal Chișinău, iar Blocul Electoral ACUM19 mandate (33,27%).

Printre consilierii municipali ai PSRM se regăsește și fosta deputată Marina Radvan. Detalii AICI

În Consiliul Municipal Chișinău, se vor regăsi și consilieri din Partidul Liberal (PL), doar trei la număr.

Tot preliminar, Partidul Democrat și Partidul Politic Șor ar putea ocupa câte două fotolii fiecare, în Consiliul Municipal Chișinău (CMC).

Singur fotoliu al Partidului Unității Naționale l-ar putea ocupa candidatul PUN la funcție de primar, Octavian Țîcu. Tot câte un mandat le revine Partidului Comuniștilor din Moldova și „Mișcării Forța Nouă”. Tot un mandat de consilier municipal a obținut și PCRM.

Rezultate preliminare. Alegeri locale generale – 20 octombrie 2019, Consiliul Municipal Chișinău:

               procente %    mandate   
 • PSRM 37,62% 22
 • ACUM 33,27% 19
 • PL 6,36% 3
 • PD 4,00% 2
 • PP Șor 3,85% 2
 • PUN 2,78% 1
 • MFN 2,13% 1
 • PCRM 1,70% 1
Rezultalele alegerilor locale generale, 20 octombrie.

Printre cei care vor ocupa fotolii în Consiliul Municipal Chișinău sunt și câțiva candidați care au luptat pentru fotoliul de primar general al capitalei: Dorin Chirtoacă (PL), Vladimir Cebotari (PD), Octavian Țîcu (PUN) și Valerii Klimenko (PP Șor) și Victor Chironda (MFN) .

Lista consilierilor CMC, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM)

Lista consilierilor CMC, Blocul electoral ACUM:

Lista consilierilor CMC, Partidul Liberal (PL):

Lista consilierilor CMC, Partidul Democrat (PD):

Lista consilierilor CMC, Partidul Unității Naționale (PUN):

Lista consilierilor CMC, Partidul Politic Șor:

Lista consilierilor CMC, Mișcarea Forța-Nouă:

Lista consilierilor CMC, Partidul Comuniștilor din Moldova:

Potrivit rezultatelor preliminare, în urma scrutinului de ieri, 20 octombrie, din cadrul alegerilor locale generale, niciun candidat la șefia capitalei nu a obținut scorul necesar, adică peste 50 la sută din voturile valabil exprimate, pentru a fi ales în funcția de primar general al capitalei.

Astfel, peste două săptămâni va fi organizat turul doi de scrutin, unde se vor duela primii doi candidați, Ion Ceban și Andrei Năstase, care au obținut cele mai multe voturi la alegerile de ieri, 20 octombrie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *