Principală  —  IMPORTANTE   —   LIVE/ Rezultate preliminare. Cum au…

LIVE Rezultate preliminare. Cum au fost împărțite voturile în cele mai importante localități ale țării

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că primele rezultate preliminare ale alegerilor locale generale urmează a fi difuzate după ora 22.00. Ziarul de Gardă va monitoriza procesul și transmite în regim live rezultatele scrutinului.

REZULTATELE PRELIMINARE ALE SCRUTINULUI POT FI URMĂTITE ÎN REGIM LIVE MAI JOS:

Ora 1.55: UNGHENI/ Primarul municipiului Ungheni, Alexandru Ambros, care a părăsit recent Partidul Democrat din Moldova și s-a lansat în campania electorală drept candidat independent, câștigă un nou mandat la conducerea localității, cel puțin astfel arată rezultatele după prelucrarea a 75% din procesele-verbale.

Ora 1.45: CHIȘINĂU/ Datele preliminare, după prelucrarea a 275 din cele 307 procese verbale, arată că Ion Ceban a obținut cu 23 de mii de voturi mai mult decât contracandidatul său, Andrei Năstase.

Ora 1.15: În 16 localități din R. Moldova, la funcția de primar a pretins câte un singur candidat. Surpriză sau nu, alegerile au fost câștigate de candidații respectivi cu 100% din voturile alegătorilor.

Ora 01.05: CHIȘINĂU/ Socialistul Ion Ceban și candidatul Blocului ACUM Andrei Năstase se vor întâlni în turul doi al alegerilor locale generale din 3 noiembrie 2019, potrivit datelor preliminare după prelucrarea a mai bine de 80% din procesele verbale.

Ora 00.35: DONDUȘENI/ În turul doi al alegerilor locale din orașul Dondușeni se vor lupta pentru fotoliul de primar candidatul PSRM Ion Zloi și candidatul Partidului Nostru Ivan Belciug.

Ora 00.15: BRICENI/ Vitali Gorodinschi, primarul oraşului Briceni, care a candidat din partea PSRM pentru un nou mandat a câștigat detașat un nou mandat, cu peste 80% din voturi.

Ora 00.05: NISPORENI/ După prelucrarea a două din 6 procese verbale, Grigorii Robu, actualul primar, reprezentant al Partidului Democrat, a acumulat 49,18% din voturi. Acesta este urmat de candidatul Blocului „ACUM DA și PAS”, cu 29,08%.

Ora 23.55: GLODENI/ Candidata Partidului Nostru la funcția de primar al orașului Glodeni, Stela Onuțu, a câștigat, din primul tur de scrutin, cel de-al doilea mandat la șefia localității.

Ora 23.45: SOROCA/ Candidata Partidului Socialiștilor din republica Moldova, Lilia Pilipețchi, este prima în topul preferințelor alegătorilor din orașul Soroca. După prelucrarea primelor procese verbale, Pilipețchi a acumulat 35,72% din voturi, fiind urmată de candidatul independent Victor Său, actualul primar, cu puțin peste 17%.

Ora 23.35: IALOVENI/ După prelucrarea a jumătate din procesele verbale, datele preliminare ale Comisiei Electorale Centrale (CEC) arată că actualul primar al orașului Ialoveni, Sergiu Armașu, este aproape de a câștiga un nou mandat.

Ora 23.25: CAHUL/ Primarul din ultimii patru ani al municipiului Cahul, Nicolae Dandiș, înregistrează cel mai bun rezultat după prelucrarea a cinci din 14 procese-verbale. La această etapă, Nicolae Dandiș, candidat independent în acest scrutin, acumulează aproape 83% din voturi.

Ora 23.20: DROCHIA/ După procesarea primelor date, Nina Cereteu, actualul edil al orașului Drochia, este lider printre candidați, cu 61,78%. Cereteu este reprezentanta Partidului Politic „Partidul Nostru”.

Ora 23.15: STRĂȘENI/ Valentina Casian este aproape de a câștiga cel de-al treilea mandat de primar de Strășeni. Datele premilinare arată că după prelucrarea a trei din opt procese verbale, candidata independentă Valentina Casian ar putea câștiga alegerile din primul tur.

Ora 23.10: COMRAT/ În mun. Comrat, candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova, Serghei Anastasov, actualul primar al orașului este lider detașat după contabilizarea primelor rezultate preliminare ale scrutinului din 20 octombrie 2019. 

Ora 23.05: EDINEȚ/ După contabilizarea datelor din două procese verbale (din totalul de 8 procese), pe primul loc în clasamentul candidaților la funcția de primar al orașului Edineț se află independentul Constantin Cojocari, actualul primar al orașului.

Ora 23.00: ORHEI/ La Orhei, după ce au fost numărate primele voturi, Pavel Verejanu, candidatul Partidului „Șor” conduce detașat în cursa pentru funcția de primar.

Ora 22.55: La alegerile locale generale de astăzi, 20 octombrie, la urnele de vot s-au prezentat peste 1,1 milioane de persoane, ceea ce reprezintă 41,68% dintre alegători înscriși în listele electorale.

Ora 22.50: BĂLȚI/ Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru face primele declarații după închiderea urnelor de vot. Acesta a adus mai multe acuzații socialiștilor, acuzându-i că ar fi încercat fraudarea alegerilor.

Ora 22.30: De 16 ori mai puțini alegători decât în februarie. Cum a fost ales deputatul în circumscripția nr. 48

În cele 25 de secții de votare din circumscripția nr. 48, constituită pentru cetățenii din stânga Nistrului (Tiraspol, Tighina, Grigoriopol și Slobozia), au votat 1 207 de cetățeni. Numărul este de 16 ori mai mic decât cel al alegătorilor care au ieșit la urne în aceeași circumscripție pe 24 februarie 2019. Atunci, deputatul în circumcripția nr. 48, a fost ales cu votul a 19 386 de voturi.

Ora 22.30: LIVE/ Primele rezultate de la Bălți. Se alege primarul din primul tur?

Renato Usatîi este pe primul loc în urma procesării primelor procese-verbale de la Bălți. Acesta are peste 67% din voturi. Pe locul 2 se află Alexandr Nesterovschi, reprezentantul Partidului Socialiștilor.

Ora 22.15: Primele rezultate: Câte voturi au acumulat Năstase și Ceban

Ora 22.00: Membrii Comisiei Electorale Centrale fac primele declarații după finalizarea procesului de vot.

Ora 21.57: Candidatul Partidului Liberal la Primăria Chișinău, Dorin Chirtoacă, a declarat după închiderea secțiilor de vot că cea mai neplăcută concluzie a acestor alegeri locale generale este prezența scăzută la vot, cauzată de „criza profundă din R. Moldova”.

Ora 21.55: Mesajul candidatului Partidului „Voința Poporului”, Teodor Cârnaț, după închiderea secțiilor de votare.

Ora 21.10: Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) la funcția de primar al municipiului Chișinău susține un briefing de presă după închiderea secțiilor.

Ora 21.05: Imediat după închiderea urnelor, la ora 21.00, Andrei Năstase, candidatului Blocului ACUM la funcția de primar general al capitalei, alături de șefa guvernului, Maia Sandu, au susținut un briefing de presă.

Ora 21.00: Stop vot! Secțiile de votare au fost închise. Cetățenii Republicii Moldova au ieșit la urme pentru a alege 898 de primari și 11 580 de consilieri locali, dintre care 1 108 de raionali/municipali și 10 472 sătești (comunali), orășenești.

Datele preliminare ale Comisiei Electorale Centrale arată că la alegerile locale generale, pe teritoriul R. Moldova și-au exprimat dreptul la vot, în total, peste 1,1 milioane de persoane, echivalentul a circa 42% dintre alegătorii înscriși în listele electorale.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a CEC, Rodica Sârbu, primele rezultate preliminare vor fi furnizate după ora 22.00.