O candidată independentă, aproape de a câștiga cel de-al treilea mandat de primar la Strășeni

Valentina Casian este aproape de a câștiga cel de-al treilea mandat de primar de Strășeni. Datele premilinare arată că după prelucrarea a trei din opt procese verbale, candidata independentă Valentina Casian ar putea câștiga alegerile din primul tur.

Potrivit rezultatelor preliminare, pentru Casian au votat 81,85% dintre alegători, iar pe cel de-al doilea loc este situat candidatul democraților, Mihail Popa, care a acumulat doar 10,32% dintre voturi.

Valentina Casian a ocupat funcția de primar de Strășeni din 2011. În aceste alegeri, Casian a fost susținută de Blocul ACUM, PL și PLDM. În 2011, când a devenit primară pentru prima dată, Casian a reprezentat PL, iar în 2015, deși a fost independentă, a fost susținută de Platforma formată atunci de Iurie Leancă.

În total, la Strășeni au candidat doar patru candidați.

Astăzi, 20 octombrie, în Republica Moldova au avut loc alegeri locale generale, în cadrul cărora urmează să fie aleși 898 de primari și 11 580 de consilieri locali, dintre care 1 108 de raionali/municipali și 10 472 sătești (comunali), orășenești. Totodată, în circumscripțiile uninominale nr. 17 (Nisporeni), 33 (câteva suburbii ale Chișinăului), 48 (stânga Nistrului) și 50 (la vest de Republica Moldova) au avut loc alegeri parlamentare noi, urmând să fie aleși alți deputați, după ce patru parlamentari aleși în urma scrutinului din 24 februarie au renunțat la mandate.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *