Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Actualul primar de Ungheni, care…

Actualul primar de Ungheni, care a părăsit PDM-ul și a devenit independent, câștigă un nou mandat din primul tur

Primarul municipiului Ungheni, Alexandru Ambros, care a părăsit recent Partidul Democrat din Moldova și s-a lansat în campania electorală drept candidat independent, câștigă un nou mandat la conducerea localității, cel puțin astfel arată rezultatele după prelucrarea a 75% din procesele-verbale.

Acesta acumulează un scor de 55,8% sau 4 684 voturi și se distanțează semnificativ de candidatul Blocului ACUM Gheorghe Petic, care obține 15,3% din sufragii sau cu peste trei mii de voturi mai puțin.

În timpul mandatelor sale, Alexandru Ambros a fost vizat în câteva investigații jurnalistice care dezvăluiau că primarul s-a aflat în conflict de interese încheind mai multe contracte cu o firmă a soției sale. De asemenea, alte contracte publice primăria Ungheni le-a încheiat cu firme ale colegilor de partid ai lui Ambros din acea vreme.

Astăzi, 20 octombrie, în Republica Moldova au avut loc alegeri locale generale, în cadrul cărora urmează să fie aleși 898 de primari și 11 580 de consilieri locali, dintre care 1 108 de raionali/municipali și 10 472 sătești (comunali), orășenești.

Totodată, în circumscripțiile uninominale nr. 17 (Nisporeni), 33 (câteva suburbii ale Chișinăului), 48 (stânga Nistrului) și 50 (la vest de Republica Moldova) au avut loc alegeri parlamentare noi, urmând să fie aleși alți deputați, după ce patru parlamentari aleși în urma scrutinului din 24 februarie au renunțat la mandate.