Năstase și Ceban vor lupta din nou în turul doi. Rezultatele după prelucrarea a 90% din procesele verbale

Andrei Năstase și Ion Ceban vor lupta din nou pentru șefia capitalei în turul doi, asta după ce la alegerile de duminică, 20 octombrie, niciunul dintre cei doi candidați nu a reușit să obțină majoritatea voturilor.

Datele preliminare, după prelucrarea a 275 din cele 307 procese verbale, arată că Ion Ceban a obținut cu 23 de mii de voturi mai mult decât contracandidatul său, Andrei Năstase.

Pentru candidatul socialiștilor și-au dat votul aproape 82 de mii de alegători (42,29%), în timp ce pentru candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase, au votat circa 59 de mii de alegători (30,42%).

Andrei Năstase și Ion Ceban au luptat în turul doi și anul trecut, la alegerile locale anticipate. Atunci, liderul Platformei DA l-a învins pe candidatul socialiștilor.

La alegerile locale generale de duminică, 20 octombrie, la urnele de vot s-au prezentat peste 1,1 milioane de persoane, ceea ce reprezintă 41,68% dintre alegători înscriși în listele electorale.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *