Rezultate preliminare: Actualul primar de Ialoveni ar putea câștiga încă un mandat

După prelucrarea a jumătate din procesele verbale, datele preliminare ale Comisiei Electorale Centrale (CEC) arată că actualul primar al orașului Ialoveni, Sergiu Armașu, este aproape de a câștiga un nou mandat.

Potrivit rezultatelor prezentate de CEC, în urma prelucrării a 4 din 8 procese verbale, pentru Sergiu Armașu și-au dat votul 54,69% dintre alegători. Armașu a candidat independent în aceste alegeri, deși, la alegerile parlamentare din 2019 a susținut deschis candidatul Partidului Democrat în circumscripția Ialoveni.

Pe cel de-al doilea loc se situează un alt candidat independent, fostul primar de Ialoveni, Gheorghe Caracuian, care a acumulat 16,71% din voturi.

Rezultate preliminare pentru Consiliul Raional Ialoveni, după prelucrarea a 19 din 50 procese verbale:

  • Blocul ACUM – 33,32%;
  • PDM – 30,38%;
  • PSRM – 11,39%;
  • PLDM – 8,61%;
  • PCRM – 3,39%;
  • PPR – 2,98%;
  • PP „Șor” – 2,39%.

Astăzi, 20 octombrie, în Republica Moldova au avut loc alegeri locale generale, în cadrul cărora urmează să fie aleși 898 de primari și 11 580 de consilieri locali, dintre care 1 108 de raionali/municipali și 10 472 sătești (comunali), orășenești. Totodată, în circumscripțiile uninominale nr. 17 (Nisporeni), 33 (câteva suburbii ale Chișinăului), 48 (stânga Nistrului) și 50 (la vest de Republica Moldova) au avut loc alegeri parlamentare noi, urmând să fie aleși alți deputați, după ce patru parlamentari aleși în urma scrutinului din 24 februarie au renunțat la mandate.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *