Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Rezultate finale/ Glodeniul și-a ales…

Rezultate finale Glodeniul și-a ales primarul din primul tur

Foto: facebook.com/stela.onutu

Candidata Partidului Nostru la funcția de primar al orașului Glodeni, Stela Onuțu, a câștigat, din primul tur de scrutin, cel de-al doilea mandat la șefia localității. După prelucrarea celor șase procese-verbale, aceasta acumulează un rezultat de 59,1% din voturi, ceea ce înseamnă o victorie detașată față de principalul contracandidat, socialistul Ruslan Bernic, care înregistrează 14,7 % din sufragii.

Potrivit datelor de pe moldovacurata.md, Stela Onuțu are 39 de ani și de profesie este juristă. În februarie 2019, aceasta a candidat la un fotoliu de deputat din partea aceleiași formațiuni, Partidul Nostru.

Candidata a fost membră a Partidului Comuniștilor, la care a aderat în 2006. Ea a declarat anterior pentru Moldova Curată că ar fi fost determinată să se înscrie în partid ca să poată fi angajată la serviciu. „Am fost membră aproximativ un an. Nu am fost un membru activ, ci doar pe foaie”, a explicat Stela Onuțu. Detalii AICI.

Astăzi, 20 octombrie, în Republica Moldova au avut loc alegeri locale generale, în cadrul cărora urmează să fie aleși 898 de primari și 11 580 de consilieri locali, dintre care 1 108 de raionali/municipali și 10 472 sătești (comunali), orășenești.

Totodată, în circumscripțiile uninominale nr. 17 (Nisporeni), 33 (câteva suburbii ale Chișinăului), 48 (stânga Nistrului) și 50 (la vest de Republica Moldova) au avut loc alegeri parlamentare noi, urmând să fie aleși alți deputați, după ce patru parlamentari aleși în urma scrutinului din 24 februarie au renunțat la mandate.

Foto antet: facebook.com/stela.onutu