Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Leancă îi propune ajutor Maiei…

Leancă îi propune ajutor Maiei Sandu și explică de ce nu s-a retras în turul I

facebook.com/iurie-leanca

Liderul PPEM, Iurie Leancă a recunoscut că a obținut un rezultat slab în turul I al scrutinului prezidențial, dar a declarat că cele trei procente acumulate reprezintă electoratul său loial. În același timp, Leancă a felicitat-o pe Maia Sandu pentru performața înregistrată și a exprimat susținerea pentru candidata comună a partidelor de centru-dreapta.

Leancă a recunoscut că a sunat-o pe lidera PAS și  i-a propus ajutor și sprijin necondiționat. Acesta spune că a îndemnat-o să lase deoparte „toate supărările și disensiunile”.

„Trebuie să recunosc că rezultatul pe care l-am obţinut e unul slab şi sunt necesare explicaţii. Când am decisi să continui cursa știam că acest rezultat e posibil. Dar am ales să lupt nu pentru mine, dar pentru viitorul european al Republicii Moldova. Știam și s-a confirmat, a existat un risc foarte serios de victorie a domnului Dodon în prima rundă.  Nu a fost o decizie simplă. Am înţeles că electoratul meu ar fi putut să nu se orienteze spre Maia Sandu.  Aceste trei la sută sunt un electorat loial. Unii dintre militanţii activi nu erau gata să se mobilizeze din primul tur pentru Maia Sandu.  Îmi place să cred că am avut și eu un rol în oprirea marșului socialistului. Orice diferențe am fi avut în timpul campaniei, dânsa reprezintă ultima șansă de a evita domnia lui Dodon. Eu voi vota Maia Sandu și vă invit și pe voi”, a declarat liderul PPEM.