La 28 mai vor avea loc alegeri locale noi. Cine sunt candidații

În această duminică, 28 mai, se va desfășura turul II de scrutin pentru alegerea primarului satului Hirova, raionul Călărași. Locuitorii satului sunt așteptați la urnele de vot începând cu ora 7:00 până la 21:00.

Alegătorii vor avea de ales între cei doi candidaţi, care au obţinut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin. Amintim că în turul al doilea mandatul de primar va fi disputat între Isac Scafaru (candidat PSRM) care a obţinut 253 de voturi (38,69%) şi Valeriu Oaserele (candidat PDM) cu 222 de voturi (33,94%) acumulate în primul tur de scrutin, ce a avut loc la 14 mai 2017.

Ieri, 26 mai, Comisia Electorală Centrală (CEC) anunța că deja au fost tipărite buletinele de vot pentru turul al doilea de scrutin.

Potrivit declarației de venituri și proprietăți, prezentate de către cei doi candidați la CEC, Isac Scafaru (născut la 17 ianuarie 1991) deține doar o Gospodărie Țărănească. Cu toate acestea, Scafaru susține că în perioada 1 ianuarie 2015 – 31 decembrie 2016 nu a obținut niciun venit, în afară de o indemnizație de 8400 de lei. De asemenea, el declară că, împreună cu soția sa, are un teren agricol cu o suprafață de 0,5 ha, în satul Hîrova.

În același timp, al doilea candidat la funcția de primar al satului  Hîrova – Valeriu Oaserele (născut la 29 octombrie 1968), menționează în declarația sa de venituri și proprietăți că, în perioada 1 ianuarie 2015 – 31 decembrie 2016, a obținut un venit total de 148 de mii de lei. Valeriu Oaserele nu declară niciun alt bun imobil decât un teren agricol cu o suprafață totală de 0,17 ha.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *