Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Întreaga conducere a Partidului Democrat…

Întreaga conducere a Partidului Democrat a demisionat

Pavel Filip

Toți vicepreședinții Partidului Democrat au depus cereri de demisie. Totodată, a demisionat și secretarul general, Constantin Botnari. Anunțul a fost făcut de către Pavel Filip în cadrul unui briefing de presă, în urma Consiliului Politic Național al PDM.

Filip a subliniat că pe 27 iulie urmează să fie convocat Congresul, întrunire în cadrul căreia vor fi aleși noii conducători, dar va fi schimbat și programul formațiunii.

Totodată, interimatul funcției de președinte al PDM, până la congresul din 27 iulie, va fi asigurat de Pavel Filip. Sediul partidului, de asemenea, va fi schimbat. Pavel Filip a spus că nu mai pot întreține acest sediu, dar nu poate veni cu alte detalii.

Aceasta este ultima întrunire în acest sediu. În urma discuțiilor și-au depus demisia toți vicepreședinții Partidului Democrat, cât și secretarul general. Congresul va avea loc la 27  iulie. Atunci vom alege o nouă conducere a partidului și va fi aprobat și un nou program” a anunțat Pavel Filip.

Vicepreședinții formațiunii au fost Andrian Candu, Serghei Iaralov, Alexandru Botnari, Eleonora Graur, Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, Alexandru Cauia, Vladimir Cebotari, Sergiu Sîrbu, Valentina Buliga și Valentina Stratan.

Totodată, Pavel Filip spune că vicepreședinții care și-au dat demisia nu își retrag deocamdată mandatele în Parlament și nu își suspendă calitatea de membru al formațiunii. De asemenea, democratul spune că s-a hotărât deocamdată să nu se ia decizii pripite și referitor la acest lucru se va lua o decizie ulterior.

Președintele interimar al PDM a adăugat că formațiunea din care face parte a fost întotdeauna o forță care echilibra lucrurile în R. Moldova:

„Astăzi avem o coaliție nefirească, formată din două extreme. Ulterior va fi nevoie de o forță politică care să echilibreze lucrurile, să garanteze suveranitatea și integritatea teritorială și să activăm în interesul oamenilor. Această forță nu mai poate fi PD în formula actuală. Până pe 27 iulie trebuie să facem o analiză și să schimbăm lucrurile”, susține Pavel Filip.

La 14 iunie Partidul Democrat a anunțat că se retrage de la guvernare, iar membrii Guvernului Filip își dau demisia. În următoarea zi, la 15 iunie, Curtea Constituțională și-a anulat deciziile anterioare cu privire la dizolvarea Parlamentului.

Ulterior, la data de 24 iunie, Vlad Plahotniuc a anunțat că pleacă din funcția de președinte al Partidului Democrat, însă nu va renunța la mandatul de deputat, iar o decizie în acest sens o va lua cu locuitorii raionului Nisporeni, care l-au votat.