În Parlamentul European se va discuta despre democrație și stat de drept în R. Moldova

La 5 iulie, în plenul Parlamentului European vor avea loc dezbateri referitor la situația din R. Moldova. Eurodeputații vor discuta despre încălcări ale drepturilor omului, a democrației și a statului de drept. 

Dezbaterile au loc în ultima zi a sesiunii plenare din 2-5 iulie. Situația din Moldova va fi abordată alături de dezbateri la același subiect în cazul statelor Somalia și Burundi.

La 1 iulie, în timpul protestului din Piața Marii Adunări Naționale, președinta PAS, Maia Sandu, și liderul PPDA, Andrei Năstase au anunțat că revendicările opoziției vor fi prezentate oficialilor europeni, inclusiv Parlamentului European.

Printre revendicările incluse în Rezoluția aprobată de protestatari se numără validarea alegerilor, anularea sistemului mixt și demiterea judecătorilor care au pronunțat deciziile de invalidare a alegerilor.

Foto antet: European Central Bank - europa.eu

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *