Guvernul Sandu, recunoscut de Moscova: Ne angajăm să cooperăm cu autoritățile din R. Moldova

Moscova salută formarea coaliției de guvernare și a Guvernului Republicii Moldova, anunță Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse într-un comunicat de presă.

„Ne angajăm să cooperăm cu autoritățile Republicii Moldova, alese pe cale democratică, pentru restabilirea relațiilor moldo-ruse reciproc avantajoase în diverse domenii, în conformitate cu prevederile Tratatului de prietenie și cooperare din 2001.

Contăm pe stabilizarea rapidă a situatiei din Chișinau în interesul tuturor cetățenilor moldoveni și pe dezvoltarea progresivă a țării. Singura modalitate posibilă de a soluționa criza politică internă din Moldova este dialogul tuturor forțelor politice responsabile, în conformitate cu principiile democratice general acceptate”, susține Ministerul Afacerilor Externe din Federația Rusă.

Să colaboreze cu „guvernul legitimat democratic, pe baza unui angajament reciproc față de reforme și a principiilor fundamentale consacrate în acordul nostru de asociere” se arată pregătită și Uniunea Europeană.

Weekend-ul din 7-9 iunie 2019 ar putea rămâne drept una dintre cele mai importante perioade din istoria R. Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *