Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ghimpu vrea sărbătoare națională la…

Ghimpu vrea sărbătoare națională la 27 martie: „Toate națiunile s-au unit, numai noi suntem rupți de țară”

Deputații liberali, în frute cu liderul PL, Mihai Ghimpu au îmbrăcat straie naționale la ședința de astăzi a Parlamentului. Aceștia propun ca 27 martie, ziua în care Sfatul Ţării a votat unirea Basarabiei cu România, să fie declarată sărbătoare națională și zi liberă pentru cetățeni. Mihai Ghimpu a declarat că un proiect de lege în acest sens va fi propus pentru aprobare în cadrul ședinței Legislativului.

„Începem să pregătim Unirea așa ca să nu se mai întâmple niciodată ca Basarabia veche, actuala R. Moldova, să fie ruptă din sânul mamei. Toate națiunile s-au unit, au un stat, numai noi suntem rupți de țară”, declarat Mihai Ghimpu.

Acesta a anunțat mai multe evenimente care urmează a fi organizate în Chișinău la 26-27 martie pentru a marca votarea la 27 martie 1918 de către Sfatul Țării a unirii Basarabiei cu România.

„26 martie, ora 11:00: Drumul Unirii – vom merge în marș de la monumentul lui Ștefan cel Mare până la clădirea Sfatului Țării de atunci. În fața clădirii vom omagia actul Unirii și va avea loc ședința Consiliului Republican în sala în care Sfatul Țării a votat Unirea.

Luni, ora 8:00 – Flashmob organizat de Organizația de Tineret a Partidului Liberal în fața Primăriri Chișinău.

Seara la ora 18:00, în incinta teatrului Ginta Latină – concert dedicat zilei Unirii „Uniți pentru Unire”, a precizat liderul PL.

Foto: captura foto privesc.eu