Ghimpu despre mimarea războiului dintre PDM și PSRM: Asta o văd și broaștele

Astăzi, PLDM a anunțat că nu participă la ședința  Parlamentului, prima din această sesiune. Deputatul PLDM, Vadim Pistrinciuc a argumentat că revotarea unor legi de pe agenda de azi nu este decât un ping-pong artificial între Guvernare și Președinte. Ulterior, liderul PL, Mihai Ghimpu a fost chemat să-și expună opinia pe marginea acestor declarații. 

„Dodon vrea să arate că are putere. E un drept (întoarcerea spre examinare a legilor, n.r.) prevăzut de Constituție, dar nu pentru a  arăta puterea. Oricum, Parlamentul va vota și Dodon e obligat după asta să promulge aceste legi. (…) Că există acest ping-pong între ei (PDM și PSRM, n.r.)o văd și broaștele,  sigur că există lucrul ăsta. Se vede cu ochiul liber tandemul”, a spus Ghimpu.

În ședința de astăzi a Parlamentului sunt examinate nouă legi întoarse de către președintele ales, Igor Dodon.

Amintim că în ședință, PL a venit cu proiectul de a-l suspenda din funcție pe Igor Dodon  și de a organiza un referendum. Ghimpu a îndemnat toate partidele să semneze actul.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *