FOTO/ Cum a fost ignorat Igor Dodon în postările de pe rețelele de socializare ale liderilor mondiali

Aflat la Paris, unde are loc Forumul Păcii și evenimente consacrate Centenarului încheierii Primului Război Mondial, Igor Dodon publică pe rețelelele de socializare și pe site-ul Președinției mai multe fotografii în care apare alături de importanți lideri politici la nivel mondial, precum Donald Trump, Angela Merkel, Recep Tayyip Erdogan sau Emmanuel Macron. Totodată, președintele afișează fotografii alături de Klaus Iohannis și Petro Poroșenko, liderii statelor vecine cu R. Moldova, state în care, timp de aproape doi ani de mandat, nu a efectuat nicio vizită oficială.  În timp ce Igor Dodon susține că a discutat „într-o atmosferă informală cu mai mulți șefi de state și guverne”, niciunul dintre interlocutorii săi nu a publicat vreo imagine și nu a făcut vreo mențiune despre dialogul cu acesta.

Fotografiile publicate de Igor Dodon pe Facebook, la 10 și 11 noiembrie.

Președintele R. Moldova afișează fotografiile și pe pagina oficială de Twitter.

De cealaltă parte, persoanele alături de care pozează cuplul prezidențial de la Chișinău nu publică nicio fotografie și nicio mențiune despre discuțiile cu Igor Dodon. În schimb, aceștia au dat prioritate altor interlocutori și au afișat imagini cu ei.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a făcut publice fotografii alături de cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și președintele SUA, Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă nu publică nicio fotografie de la evenimentele din Paris, ci doar înregistrarea video a discursului său și un mesaj privind comemorarea „eroilor care au luptat pentru America în Marele Război”. Fără vreo mențiune despre discuția cu Igor Dodon este și pagina de Facebook a cancelarului Germaniei, Angela Merkel.

Nici liderii statelor vecine cu R. Moldova nu afișează vreo imagine cu Igor Dodon, cel care de la obținerea mandatului de președinte nu a efectuat nicio vizită oficială în România sau Ucraina.

În același timp, nici președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, sau ministrul rus de externe, Sergey Lavrov, cu care Igor Dodon, spre deosebire de Klaus Iohannis și Petro Poroshenko, s-a întâlnit de mai multe ori în ultima perioadă și se declară în relații de prietenie, nu au publicat imagini cu președintele R. Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. Klaus

    ID in lume ignorat El nu avea drept moral sa se ale acolo Ce are RM cu primul Razboi Mondial ??? El a fost conceput de unii dar altii au pus capacul.. Asta mai trziu a aflat Berlinul Cei de la capacul oalei cu smoala au patimit ….

  2. ivancelgroaznic

    Dodonel plimbat pe zhinka la Paris, sa nu zica ca no dus si acolo pe ea. Ca nu publiczt poze cu el alti presedinti, e normal , ca nu o fi vreo vedeta la care casca gura lumea, si atunce de ce sa strici imaginea ta cu unu care nu stie lumea cine e, ca nu face bine la alezheri.

  3. Igor

    Acest nepresedinte este atât de insemnificant, că nu mi-ar fi de mirare, că majoritatea celor aflați acolo nu știau nici numele lui și nici chiar ce țară reprezintă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *