Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon vorbește la Sankt-Peterburg despre…

Dodon vorbește la Sankt-Peterburg despre formarea unei noi guvernări și dizolvarea Parlamentului

Șeful statului Igor Dodon, a declarat la Sankt-Peterburg, unde participă la Forumul Economic Internațional, că în următoarele două zile ar putea fi formată o majoritate parlamentară și ales Guvernul, iar în caz contrar, luni va fi nevoit să dizolve legislativul.

Dodon a enunțat datele chiar dacă până în prezent Curtea Constituțională nu a răspuns președintelui când expiră termenul legal în care urma să fie format Cabinetul de miniștri.

„În următoarele zile putem să formăm o nouă guvernare. De aceea, dacă până duminică nu va fi formată o majoritate parlamentară și Guvernul, voi fi nevoit să dizolv Parlamentul la începutul săptămânii viitoare, luni”, a declarat Igor Dodon, transmite tass.ru.

„Sunt sigur că în cazul formării unei noi guvernări în maximum într-un an și jumătate situația din Moldova se va schimba radical. Și mulți dintre investitorii vestiti care se află aici vor veni în Moldova pentru că le va fi interesant”, a adugat Igor Dodon.

Acum două săptămâni președintele Igor Dodon depunea o sesizarea la Curtea Constituțională pentru a clarifica când expiră cele trei luni în care partidele care au acces în Parlament pot crea o majoritate parlamentară. În acest răstimp Curtea însă nu s-a expus pe marginea acestei chestiuni, iar pe site-ul instituției nu există informații despre data când va fi examinată sesizarea președintelui.

La 5 și 6 iunie, PAS și PPDA au anunțat că sunt gata să voteze un speaker din partea PSRM dacă socialiștii vor accepta mai multe condiționalități, printre care susținerea candidaturii Maiei Sandu în funcția de premier și votarea legilor din „pachetul antioligarhic”.