Dodon pleacă pentru a doua oară la Bruxelles de la învestirea sa în funcție. Cu cine se va întâlni

Igor Dodon urmează în această săptămână să efectueze cea de-a doua sa vizită la Bruxelles în calitate de președinte al R. Moldova. Anunțul nu a fost încă făcut public de către Președinție, informații fiind publicată însă de Comisia Europeană.

Astfel, conform Comisiei Europene, vizita ar urma să aibă loc la 5 septembrie, iar Igor Dodon va avea întrevederi cu Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini, dar și cu comisarul european pentru politica de vecinătate și extindere, Johannes Hahn.

Contactată telefonic, Carmena Lupei, consultant principal în secția protocol și comunicare a Președinției, a declarat că ne va oferi mai târziu detalii.

În cei trei ani de mandat, președintele Igor Dodon a efectuat circa 40 de vizite de lucru în străinătate, dintre care 46% au fost deplasări efectuate în Federația Rusă, și o singură vizită de lucru la Bruxelles, în februarie 2017. Totodată, șeful statului nu a întreprins nicio vizită oficială în România.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *