Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Vicepreședintele Parlamentului îi acuză…

DOC Vicepreședintele Parlamentului îi acuză pe președintele R. Moldova și ministrul MEI de licitații trucate

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, susține că deține mai multe informații precum că, la indicațiile președintelui R. Moldova, Igor Dodon, ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, ar fi dispus organizarea licitațiilor pentru achiziții publice pentru lucrări de reabilatre și modernizare a drumurilor cu grave încălcări ale normelor juridice și fără ca să fie indentificate surse de acoperire financiară a proiectelor.

Astfel, Slusari susține că MEI a inițiat mai multe proiecte de reabilare a drumurilor fără ca să fie respectată legislația și să fie organizate licitațiile într-un regim transparent cu invitarea companiilor mari din Uniunea Europeană și alte țări.

În acest context, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, i-a expediat ministrului MEI, Anatol Usatîi, o solicitare, prin care îi cere „prezentarea informațiilor în regim de urgență pe marginea lansării acestr proiecte cu înițierea procedurii de achiziții publice de lucrări, care pot fi calificate (i) fără supraveghere tehnică, precum și cu (ii) încălcarea prevederilor legislației în vigoare, și anume a Legii Nr. 131 din 03.07.2015 privind achizițiile publice”.

„Administrația de Stat a Drumurilor a propus să fie respectată legislația și să fie organizate licitațiile într-un regim transparent cu invitarea companiilor mari din Uniunea Europeană și alte țări. Mai mult ca atât, nu este clară sursa de finanțare, deoarece Ministerul Finanțelor nu a încheiat până acum ce nici un acord de finanțare și respectiv licitațiile nu pot fi petrecute.

AST a înțeles de la ministru că pe dânsul interesează ca totul să se întămple căt mai repede, întrucât deja sunt cunoscuți câștigătorii și Președintele deja a planificat vizitele începînd cu luna martie a șantierelor”, susține Slusari.

Președintele R. Moldova, Igor Dodon și ministrul MEI, Anatol Usatîi, deocamdată, nu au reacționat la declarațiile făcute de Alexandru Slusari.